Çözüldü Kaspersky virüsü temizleyemiyor

• Konuyu başlatan kayzz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 795
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kayzz

Decapat
Daha fazla  
Kaynak izleyicisinde bir dosya tespit ettim ismi posix winthread .dat eklentili. Bir dosya çalışıyor dosya konumuda Win32 de winsvcf adlı bir klasörün içinde bu .dat dosyası Kaspersky temizleyemedi.

Dosyanın bulunduğu konum dosya: C:\Windows\System32\winsvcf\x938739.dat
Kaspersky: Tespit edilen nesne temizlenemiyor.

Dipnot: Format atıldı dosya silindi fakat yaklaşık bir saat sonra System32 de tekrar belirdi bu bir virüs mü çünkü diğer konularda insanlar mining virüsü olduğundan bahsetmisti.

Dosya Ekleri

• IMG-20250331-WA0028.jpg
    IMG-20250331-WA0028.jpg
    97,3 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG-20250331-WA0027.jpg
    IMG-20250331-WA0027.jpg
    84,9 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG-20250331-WA0026.jpg
    IMG-20250331-WA0026.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 43
Çözüm
Sadece ilgili dosyayı silin, bunlar gereksiz olabilir diyerek fazla dosya silmeyin kesinlikle.

Takıldığınız başka bir durum olursa sorabilirsiniz.

Bu rehbere gore bir Linux dağıtımını belleğe yazıp, canlı disk görüntüsü üzerinden sistemi başlatıp, sisteminizin kurulu olduğu diske erişip ilgili dosyayı silmeyi dener misiniz?

IObit unlocker programıyla o dosyanın kildini açıp silebilirsiniz. Bir deneyin olabilir belki.

Bu rehbere gore bir Linux dağıtımını belleğe yazıp, canlı disk görüntüsü üzerinden sistemi başlatıp, sisteminizin kurulu olduğu diske erişip ilgili dosyayı silmeyi dener misiniz?

Bu yöntem mantıklı. İlla Linux kurmasına gerekde yok aslında ikincil işletim sistemi olarak. Onun yerine eski bir Windows kurupta aynısını yapabilir.

Arkadaşlar bir not daha sistem malum Trendyol hazır sistemlerinden bunu dikkate alirsaniz sevinirim.
Dipnot: Format atıldı dosya silindi fakat yaklaşık bir saat sonra System32 de tekrar belirdi bu bir virüs mü çünkü diğer konularda insanlar mining virüsü olduğundan bahsetmisti.

Aynı dosya bende de ortaya çıktı Windows tehdit olarak görmemişti fakat Kaspersky'da tehdit olarak görüldü formatladım fakat gene ortaya çıktı bu dosya virüs müdür? Sorunu çözebildinizmi hocam?

Bilgisayarınıza daha önce cracklenmiş bir uygulama, oyun vb. indirdiniz mi?

Hayır.

USB üzerinden çalışan resmi Windows sürümü yok diye biliyorum.

Böyle uzun yöntemler haricinde daha kolay yöntemler var mı?

Windows'un eski sürümleri belki çalışabilir. Onun dışında Windows 8 ve sonrasında to GO denen bir şey var onunla oluyor USB üzerinden çalıştırma işi.

Hayır.

Benim dediğim IObit unlocker yöntemini deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı