Kaspersky vs Malwerebytes

Kaspersky'ı gerçek zamanlı koruma için, Malwarebytes'ı da tarama amaçlı kullanın.

İkisi de kendi alanında iyi:

 
Yanlış bir karşılaştırma bence.

Birisi antivirüs, diğeri antimalware. Birisinin aktif koruması iyidir: Virüsleri tespit eder ve kaldırır. Diğeri ise hızlı tarama yapmakla iyidir ve Malware'ları kolayca bulabilir ve temizleyebilir ancak aktif koruması antivirüs kadar iyi değildir.
 
Antivirüs veya Anti-malware olmaları pek bir şeyi değiştirmiyor aslında. Malwarebytes da hemen hemen aynı amaca hizmet ediyor. Fakat asıl önemli konu Kaspersky'ın gerçek zamanlı koruması. MBAM yeterli bir korumaya sahip değil, tarama motoru çok güçlü olsa da koruma konusunda Kaspersky kesinlikle.
 
Kaspersky total security kullandığım için oyumu kaspersky den yana kullanıyorum. Malwarebytes pre denemesini de kullandım yakın zamanda ama kaspersky gibi güven vermedi. Tarayıcı entegrasyonu konusunda da kaspersky daha iyi bana göre.
 
Kaspersky Total Security kullandığım için oyumu Kaspersky'den yana kullanıyorum. Malwarebytes pre denemesini de kullandım yakın zamanda ama Kaspersky gibi güven vermedi. Tarayıcı entegrasyonu konusunda da Kaspersky daha iyi bana göre.

Bilgisayara bir kez trojan bulaşmıştı bende hemen gittim Kaspersky Premium lisans aldım Windows Defender kaldırıldı dedi bir de Kaspersky ile tam tarama yaptım çıkmadı sizce trojanlar gizlenebilirler mi?
 
Bilgisayara bir kez trojan bulaşmıştı bende hemen gittim Kaspersky Premium lisans aldım Windows Defender kaldırıldı dedi bir de Kaspersky ile tam tarama yaptım çıkmadı sizce trojanlar gizlenebilirler mi?
Evet. Taramanı malware ile de yapmanı öneririm.
 
Malwarebytes Premium denemesini de kullandım yakın zamanda ama Kaspersky gibi güven vermedi. Tarayıcı entegrasyonu konusunda da Kaspersky daha iyi bana göre.
Malwarebytes kurduktan sonra yaptığım ilk şey deneme sürümünü devre dışı bırakmak.

Ayrıca mesajınızda bahsettiğiniz durumlardan ötürü Kaspersky'ı koruma için ve MBAM'ı tarama için öneriyoruz. Güzel bir örnek oldu bu da :)
 
Malwarebytes, Windows güvenlik duvarının bulduklarını bulamadı. Trojan yok diye gösteriyor. Hangisine inanayim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı