Kaspersky'nin güvenli dediği dosya VirusTotal'de Trojanlı görünüyor

r1owner

Decapat
Katılım
20 Nisan 2021
Mesajlar
461
Çözümler
3
Selamlar arkadaşlar. İnternet kullanımı konusunda her zaman çok temkinli biri olmuşumdur. Kendimi fishing linklerini fark etmede, reklamlara güvenliksiz sitelere girmeme konusunda bilgili olduğumu düşünürüm. Ayda bir de Malwarebytes ile tarama gerçekleştiririm çok şükür yıllardır kullandığım kişisel bilgisayarlarda sadece 2-3 adet malware çıkmıştır.

Fakat şimdi birlikte yaşadığım canım hayat arkadaşıma da bir PC topladım ve o benim kadar bilinçli bir internet kullanıcısı değil, her önüne gelene tıklayabilme potansiyeline sahip. Eğitiyor muyum tabii ki benim gibi bir manyakla yaşadığı için tamamen savunmasız değil. Ama dediğim gibi, zararlı bir saldırıyı veya yazılımı kabul etme "potansiyel"i benden çok daha yüksek.

Bu yüzden uzun araştırmalar ve test makaleleri okuduktan sonra raporları inceledikten sonra Kaspersky Total Security 1 senelik lisans satın aldım ve evdeki cihazlarımıza kurdum.

Ben güvenlik testi yapmayı pek bilmem, networking bilgim yoktur, IP paket okuma behavior izleme vs bilemiyorum. Fakat genç/çocuk dönemimizde PC oyunları oynarken bilgisayarlarımıza virüsleri hep Trainer indirerek yüklerdik. Kafadan dedim bir tane trainer indireyim bakayım indirirken durduracak mı beni, siteyi zararlı diye işaretleyecek mi, RAR'dan çıkarınca tarayıp hop hocam bu malware gibi davranıyor diyecek mi diye tuttum bir tane trainer indirdim. Kaspersky da kucak açtı, çay ikram etti, eşofman takımı verdi, yatak hazırladı, öyle duruyoruz şu an. VirusTotal'de tarattım 16 tane antivirüs programı Trojan diyor. Kaspersky "yok hocam bir şey" diyor.

Nedir bu işin akıbeti? Tarama sonucunun linkini bırakıyorum bu detayları okumayı bilen birileri false positive mi değil mi diye bakabilir mi?

Dosyayı çalıştırmadım tabii ki, belki de Kaspersky çalıştırmak istediğimde durduracak beni, PC'yi yavaşlatmamak için son ana kadar tarama yapmıyor olabilir, bilemiyorum. PC'ye gerçekten yük bindirmemesi çok büyük bir artı benim için. Ama undetected olayı biraz tuhafıma gitti.

Saygılar,

VirusTotal sonucu:
 
Virustotal kısaca, bünyesinde bulunan antivirüslerin hepsine dosyayı taratıp size özet halinde bilgi verir. Antivirüs kalitesine, antivirüs verilerine göre verdiği tarama sonucu değişir. Ayrıca, Virustotal'de bir tarama yaptığınızda eski sonuçlar gelmemesi için taramayı yinelemenizi öneririm. Ben yaptığımda dosya ismi değişti ve tespit edilme oranı arttı.

Hile programlarında false positive çok fazla yaşanır. Tarattığınız tranier de Enigma kullanıyor. Ben dosyada zararlı bir şey göremedim.
 
Kaspersky, Trojan tespit etmede o kadar iyi değil. ESET bu konuda daha güçlü. Bilgisayarınızı tehlikeye atmayın derim. WeMod ile yapacağınız hile neyse yapın derim. Virüs yok hem WeMod'da.
Katıldığım nokta:
WeMod kraldır. Kendisiyle Cyberpunk'ta geçemediğim kanser eden görevleri yapabiliyorum :)
Katılmadığım nokta:
Kaspersky gayet başarılı.
 

Geri
Yukarı