Katiplik için bilgisayar operatörlüğü kursu mu yoksa hızlı klavye kursu mu lazım?

Sınav klavyede hızlı ve doğru yazma üzerinden oluyor, sonrasında mülakat oluyor her adliye için en azından son hatırladığımda bu şekilde idi, bilgisayar operatörlüğünün bir alakası olmasa gerek.

lise kpss demiyorum bile. hızlı anlama ve klavyeye hızlı geçirme de iyi olman gerekir bu yüzden klavye kursu derim

Lisede bir bilgisayar dersi gördüyse o bile yeterli oluyor kursa gerek kalmıyor. Hızlanmak istiyorsa gitsin ama.

Lise KPSS demiyorum bile. Hızlı anlama ve klavyeye hızlı geçirme de iyi olman gerekir bu yüzden klavye kursu derim.

Lisede bir bilgisayar dersi gördüyse o bile yeterli oluyor kursa gerek kalmıyor. Hızlanmak istiyorsa gitsin ama.

Burada soru hangisinde gelişir değil. İlgili kursun sertifikası olmadan katip olunmuyor hocam da bu kursun hangisi olduğunu soruyor.

Bilgisayar işletmenliği olması gerek, bazı yerlerde operatör olarak geçiyormuş.

Burada soru hangisinde gelişir değil. İlgili kursun sertifikası olmadan katip olunmuyor hocam da bu kursun hangisi olduğunu soruyor.

Bilgisayar işletmenliği olması gerek, bazı yerlerde operatör olarak geçiyormuş.
Hocam ben herhangi bir kursa gitmedim okulda gördüğüm bilgisayar dersini gösterdim 2 yıldır katibim.

Belgelendirebileceğin bilgisayar dersi veya meb onaylı bilgisayar işletmenlik veya klavye sertifikası ile adliyede zabıt katipliği, icra katipliği gibi sınavlara başvurabilirsin.

Yani belgelendirebileceğin bilgisayar dersin yoksa halk eğitim merkezlerinde kursa gitmen gerekiyor veya MEB onaylı belge veren belediye kursları da olabilir. 6 yıldır icra katibiyim :)

Geri
Yukarı