Kavga etmeden önce ne yapılmalı?

Kavgaya zorda kalmadığın sürece bulaşma. Kavga, her türlü zararlı çıkarır. Seni de onu da.
Dövüş teknikleri öğrenebilirsin. Gerekmediği sürede kavga etmek cahilliktir. Hatta hiç etmemek gerekir. Çünkü gerekli değildir. Şiddet çözüm değildir sadece çözümü geciktirir.
 
Merhaba. Ben 14 yaşındayım ve 9. sınıfım. Şu ana kadar ciddi kavgaya girmemiş biri olarak tam kavga ortamını bilmiyorum. Acaba kavgada kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım ve kavga olduğu zaman gözlüğümü çıkarmalı mıyım?

Akılı insan beleş gördümü konar kavga gördümü kacar. Benimle yaşıtsın hem ben meslekte okuyorum çok kavgacı tipler var ama dert etmiyorum zaten güçleri yetmiyor.
 
İlk yumruğu karşıdan bekleme. İlk yumruğu atan çok büyük avantaj sağlıyor genellikle. Onu söyleyen arkadaş disiplinde sana yardımcı olur diye düşünmüş büyük ihtimalle ama hiçbir etkisi olmaz, adam "anama küfretti yoksa neden durup dururken vurayım" falan der sıyrılır. Disiplinde sözü geçen tek şey gözyaşı. Baban ölmüş gibi ağla disiplinde hiç utanma boşalt gözyaşı torbalarını. Kesinlikle seni haklı bulurlar.
 
Abuk subuk git boğaza vur gibi önerileri ciddiye alma. Karşındaki kişiye bilinçsiz bir şekilde ağır bir hasar verirsen hayatın birdenbire bambaşka bir noktaya dönebilir, aman.

Kavga durumunda gözlüğün kırılması gibi durumlarda cam parçalarının göz bölgesine zarar vermesi sonucu gözün ciddi hasarlar alabilir, tedbirli olmak lazım.
 
Gözlüğü çıkarın camı kırılırsa hem tamiratı için paranız gider hem de cam parçası gözünüze gelebilir. İlla kavga edecek durumda kalırsanız elinize doldurun bir sürü bozuk para 1-2 yumruk atın. Zaten en fazla 2 yumruk sürüyor, genelde itiş kakış laf atma falan derken biri ayırıyor bitiyor.
 
Hiç unutmam okul çıkışı bizim ergen arkadaşın kız mevzusu için toplanıp kavga edecektik. Gittiğimde çıkışta sadece ben vardım. Diğer grup bizim salakları adam sanıp kalabalık gelmişler. Beni tek gördüklerinde acırlar sanıp gittim yanlarına. Tam selam verecekken biri kafa attı. Diğerleri de gaza gelip nereye denk gelirse girişmeye başladı. Sanki hepsinin sevgilisini elinden almışım gibi dövdüler. O kargaşada biri g*tümü elleyince zoruma gitti. Bari g*tümü ellemeyin dedim. Tamam deyip devam ettiler. Bir hafta sonra uğrana dayak yediğim kızı merak edip görmeye gittim. Harbi güzel kızmış. Tekrar dayak yerim diye konuşmadım kızla. Zaten g*tü de ellediler. Neyse lafı şuna getireceğim. Bizler barbar değiliz. Konuşarak bir şeyleri ifade edemiyorsak bunun çözümü kavgada olamaz. Yoksa benim gibi arada kaynar dayak yediğinle kalırsın. Unutma çözümün kavga olmasın.
 

Geri
Yukarı