Kavga ettim ve ağladığım için dayak yedim

Aynısı kardeşime de oluyor kavga esnasında duygusallaşıp ağladığını söylüyor bunun olmaması için bir dövüş sanatı ve hayatın gerçeklerini öğrenebilirsiniz ayrıca elinizi de bir doktora gösterin.

Kickboks veya Muay Thai gibi dövüş sanatı bilen birisinin bunu yapacağını sanmıyorum.

Hocam Türkiye'de çoğu çocuk spor dallarını havalı olmak için yapıyor. Mesela bizim sınıfta bir çocuk judoya gidiyor ve ikide bir ben judocuyum filan diye geziniyor bir kere benim namus bölgeme vurmuştu bir tane tokatla işi bitmişti ama cidden Kickbox vb. yerlere sırf havalı olmak için gidebilecek birçok kişi tanıyorum.
 
Hocam Türkiye'de çoğu çocuk spor dallarını havalı olmak için yapıyor. Mesela bizim sınıfta bir çocuk judoya gidiyor ve ikide bir ben judocuyum filan diye geziniyor bir kere benim namus bölgeme vurmuştu bir tane tokatla işi bitmişti ama cidden kickbox vb. yerlere sırf havalı olmak için gidebilecek birçok kişi tanıyorum.

Hocam bu sporları yapan kişiler genelde profesyonel olarak değil amatör ve sırf yapıyormuş gibi gözükmek için yazılıyor kısacası hiçbir şey öğrenmiyor bu yüzden işi bir tokatla bitiyor.
 
Cümlemi doğru okuduğuna emin misin? "hem kendisi için, hem dışarıdan görenler için." diye belirttim. "kendisi için" kısmı daha önemli zaten. Kavga edersin, kaybedersin. Bu kabul edilebilir. Ancak kavgada elini kaldırmadan birisinin seni adeta yumruk torbasına çevirmesine seyirci kalırsan kendine olan saygını kaybedersin.

Hocam bende boks torbasına dönsün demiyorum direk olay yerinden kaçsın diyorum hızlı olmakta bir üstünlüktür bunu 2 yıl mma(karışık dövüş sanatları) çalışan birisi olarak söylüyorum.
 
Forumun Yuri Boyka'ları Mike Tyson'ları toplanmış yine helal olsun.
Neyse, düzgün bir yorum yapacağım.
Bu tür durumlarda ağlaman normal ve bir çok gençte görülür bu. O anki ağlama sebebin haksızlığa uğramak, ezilmek, dayak yemek vs. olabilir. İnsandan insana değişir, kimisi haksızlığa uğrayınca aşırı tetiklenir ve saldırıya geçer, kimisi de ortada haksızlık olduğu için buna çok üzülür ve ağlar. Gayet normal, tahmin ediyorum ki zamanla geçecek bir durum bu. Kavga anında gözünün kararması vs. durumlar ise duruma alışık olmaman ve o anda çok fazla adrenalin salgılayıp kendinden geçmenden dolayı olur. Kavga etmeni elbette önermem, özellikle Türkiye gibi bir ülkede [her ne kadar başka konularda şiddetin (maalesef) çözüm olduğunu söylesem de] ölmek ve öldürmek çok kolayken. Ama bu tür durumların üstesinden maalesef daha çok kavga ederek gelirsin. İlk kavganda gözlerin kararır bir şey görmezsin heyecandan, 15. kavganda her şey berraklaşır ve daha net düşünürsün.
 
Her zaman kaç. Erkekliğin ilk kuralı kaçmak ikinci kuralı kaçmadan önce sövüp kaçmak.

Reis çok güzel öneri vermişsin kanka o zaman adam korktuğunu anlar daha çok sataşır çocuğa.

Merhaba, arkadaşlar 2 gündür okulda bana sataşan 3 çocuk vardı. Arkadaşlarıma da sataşıyordu fakat bir şey yapacağını düşünmüyordum çünkü okuldaki itibari iyi birisiydi bozmak istemezdi. Bugün yine bize çarpıp gittiler, bende "napıyorsun!" dedim. Bahçeye çıktılar. Tenefüs bitti geri dönerken merdivenin başında bekliyorlardı. Ben merdivenin kenarından yürürken beni aldı duvarın sivri yerine çarptı. Elimi koyarak vücudumun çarpmasını engelledim. Elim aşırı şiş. O sırada sallayıp kendimi savunma amaçlı vurabilirdim fakat ağlamaktan dolayı vuramadım. Orada birkaç kez daha vursalar bir şey yapamam çünkü ağlıyorum ve tüm kavgalarda böyle oluyor. Yardım eder misiniz? Kavga anında kendimi nasıl savunacağım ağlamadan?

Kanka eğer kavgada ağlarsan seni korkak sanarlar ve daha çok bulaşırlar ve neden ağlıyosun ki ne alaka yani. Kanka adamlar seni itmeden önce ilk önce sen onları it (ama eğer kavga etceğiniz sırada anlarsan sen it gidip de durduk yere adamı itme) sonra çocuğa tekme falan salla eğer bunları yapamassanda git hocana falan söyle yani başka yapacak bir şey yok çünkü ve yanında arkadaşların falan gez. Tek gezme.
 
Size saldıran kişi ilk size o saldirdiysa size de vurma hakki doğar ve onu etkisiz hale getirene kadar hassas yerlerinden vurarak etkisiz hale getirebilirsiniz. Kavga konusunda sinirinizi içinize atmayın duygu birikimi olur ve ağlamaya başlarsınız. Siniriniz çıktığı an dışarıya vurun alıştığınız zaman ağlama hissiniz gidicektir.
 
Forumun Yuri Boyka'ları Mike Tyson'ları toplanmış yine helal olsun.
Neyse, düzgün bir yorum yapacağım.
Bu tür durumlarda ağlaman normal ve birçok gençte görülür bu. O anki ağlama sebebin haksızlığa uğramak, ezilmek, dayak yemek vs. olabilir. İnsandan insana değişir, kimisi haksızlığa uğrayınca aşırı tetiklenir ve saldırıya geçer, kimisi de ortada haksızlık olduğu için buna çok üzülür ve ağlar. Gayet normal, tahmin ediyorum ki zamanla geçecek bir durum bu. Kavga anında gözünün kararması vs. durumlar ise duruma alışık olmaman ve o anda çok fazla adrenalin salgılayıp kendinden geçmenden dolayı olur. Kavga etmeni elbette önermem, özellikle Türkiye gibi bir ülkede [her ne kadar başka konularda şiddetin (maalesef) çözüm olduğunu söylesem de] ölmek ve öldürmek çok kolayken. Ama bu tür durumların üstesinden maalesef daha çok kavga ederek gelirsin. İlk kavganda gözlerin kararır bir şey görmezsin heyecandan, 15. kavganda her şey berraklaşır ve daha net düşünürsün.

Bu durumda ağlayan biri bu durumdan asla kurtulamaz.
 

Geri
Yukarı