Kavgada boy mu daha önemlidir, tecrübe mi, cüsse mi?

Sokak kavgası farklıdır, karate, kung fu, kick box, Muay Thai ustalarının sokağa inince nasıl dayak yediklerini hepimiz biliyoruz. Onların tekniği ringde geçerli.
Aynen kardeşim aynen. O saydığım dövüş sanatları sadece ringde geçerli... Çoğu kişi boş yere alıyor o zaman bunların eğitimini.

Zaten ben karate, kung fu gibi uzak doğu dövüş sanatlarından bahsetmiyorum. O öğrendiğin dövüş sanatlarıyla sokakta hiçbir şey yapamazsın. Ben boks, kick boks, muay thai gibi ağır dövüş sanatlarından bahsediyorum. Zaten bunun tekniğini öğrenmiş kişi ani bir refleks ile cüsseli kişinin yumruklarından savrulabilir, eğitimini iyi almış ise bir kaç yumrukta karşıdaki kişiyi indirir. Önündeki kişi cüsseli olsa bile her zaman tecrübe daha önemli. Boks, kick boks, muay thai gibi dövüş sanatlarında iyi bir geçmişi varsa sokakta her zaman daha avantajlı olur.

Teknik bilen adamın tecrübeye ihtiyacı zaten olmaz. Nerede nasıl karşılık vereceğini nereye vurması gerektiğini biliyorsan hızın ve reflekslerin iyiyse boyun cüssenin hiçbir önemi yok. Herkes tecrübe tecrübe diyor ne tecrübesi? Kim her gün kavga ediyor da tecrübe kazanacak. 3-5 sokak kavgası geçirmiş elemanın tecrübesi olmaz o an ne olup bittiğini bile hatırlamaz sonradan. Teknik her şeydir.

Kavga ile ilgili deneyimim yok. Deneyim önemli, kavga etmeyi bilmeyen bir adam daha önce çok kişi ile kavga etmiş birini deviremez.

Deneyim ve teknik. Tekniğiniz iyiyse 2 metrelik adama yeri öptürürsünüz ancak o tekniği de öyle sokak kavgalarında falan öğrenemezsiniz, boks/kick boks vs.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı