Kavgadan mahkemelik olunur mu?

Tamam arkadaş sonuçlanınca yazsın sonucu buraya hepimiz görelim ne olacak :D.

Ne demek şikayet edilmedim 2 kere karakola ifade vermeye gittim adam hala vazgeçmiş değil.

Daha sonra ceza alma ihtmalin var hala beraat etmediysen ayrıca mahkemenin ceza vermemek gibi bir lüksü yok.
 
Şehirden şehire, savcıdan savcıya veya hakimden hakime değişmez. Değişmemeli. Kanunlar bellidir. X savcı suç derken Y savcı suç değil diyemez.


Şikayet tabi suçlarda (ki arkadaşın durumunda da şikayete tabi bir suç var gibi gözüküyor. En iyi değerlendirmeyi savcılar yapacaktır. Bizimkisi sadece varsayım) şikayet olması halinde suçun unsurları da oluşmuşsa ceza verilir. Sizin daha ağır bir suçtan mahkemenizin olmamış olması arkadaşın durumunda da olmayacağı anlamına gelmez. BTM ile giderilebilir hafif bir yumrukta bile şikayet halinde kişiye ceza verilir.​
Dogru olmadigini bilerek yazdim zaten :(
 
Aynen aynen, kimsenin işi gücü yok durduk yere kameralardan darp raporu çıkarıcaklar :D onu bırak şu anki devir o kadar kötüki emin olun mahkemelik olsanız bile kimse uğraşmaz.

Para cezası keserler genelde.

Seni korkutmaya çalışıyorlar ve sende buna inanıyorsun :D

Sıkıntı olmaz.

Bu durumdan bal gibi mahkemeye çıkar ama ciddi tahrik olduğu için ceza almaz ama bir şey de olur ve korkutma değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Racona ters zaten böyle bir şeyden mahkemeye gitmek.
Birisinin kafasını ve gözünü patlatabilir, kolunu kırabilirsin. Alırlar alçıya 3 ay, 5 ay bilemedin 1 senede iyileşir ancak kişi mahkemece hüküm giyip ceza alır ve siciline işlerse bunun ceremesini çok çok uzun yıllar çekersin. En basitinden bir iş yerine başvurduğunuzda sizden adli sicil istenir. Şayet adli siciliniz kabarıksa temiz birine göre dezavantajlı konuma düşersiniz. Kendinizi bir iş veren olarak düşünün. Aynı niteliklerdeki kişiler arasından hırsızlık veya adam yaralamadan sicili olan birisini mi işe alırsınız yoksa sicili temiz olanı mı alırsınız?

Bu işler sizin sandığınız kadar kolay değil arkadaşlar. Oturduğunuz yerde ''bir şey olmaz'' diyemezsiniz. Cezai bir yargılama sizin burada 10 saniyede yazdığınız bir cümle kadar kolay değil. Çok basit bir eylem de olsa işin maddi, manevi ve psikolojik boyutu sizi çok yıpratır. O yüzden bilmediğiniz konularda, hatta çok iyi bildiğiniz hukuki meselelerde bile dosyayı görmeden, olay hakkında detaylı bilgi sahibi olmadan kanıya veya yargıya varmamak gerekiyor.​
 

Geri
Yukarı