Kayıt Defterinden virüs bulaşırsa nasıl anlarız ?

MertDemir

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
DonanımMeraklısı
Merhabalar. Biraz önce bir program kurdum, programda kayıt defterini değiştirme falan istedi tamam dedim sonra programı açmaya çalıştım açılmadı. Bende kurduğum programı sildim. Norton Internet Security 2014 ile tarattırma yapıyorum. Bu işlem gerçekleşirken Norton açıktı eğer bilgisayara zarar verecek bir eylem olsa Norton bunu fark eder miydi? Eğer Norton fark etmezse kayıt defterinden virüs bulaşıp bulaşmadığını gösteren program var mı? Şuan böyle bir şüphe içindeyim Technopat.net'e sorma gereği duydum cevaplarınızı bekliyorum.
@Recep Baltaş @Ali Güngör @MF @SypeR

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Norton Internet Security 2014 1 yıllık satın aldım Norton'u silmek istemiyorum. Norton'u silmeden Malwarebytes kullansam sorun olur mu ?
Not: Tarama bitti Norton 3 tane izleme amaçlı yazılım buldu onları da sildi.

Malwarebytes antivirüs programı değil mi ? 2 antivirüs programı kullanmayı pek uygun görmüyorlar ?

Sadece tarat ve sonucu söyle. Ömrünün sonuna kadar kullan demiyorum. Malwarebytes virüslerin konumunu gösteriyor. Kayıt defterine bulaşmış mı böylece analayabiliriz.

Tamam teşekkürler MalwareBytes'i indiriyorum. Diğer kişilerinde yorumunu bekliyorum.

MalwareBytes'i kurdum ve tarattırdım virüs bulmadı yardımlarınız için teşekkürler.

Kayıt defterine erişim iznini kendi komutlarını girmek için istemiştir program. Programı kaldırdı iseniz CCleaner ile Kayıt Defteri temizliği yapınız. Kayıt defterindeki tüm gereksiz girdileri silecektir. Eğer SSD kullanıyorsanız gerek yok ama yine de yapın. Temiz şablon iyidir, iyi. :D

İlk olarak başlığa yanıt vereyim; Eğer sağlam bir antivirüsünüz yoksa bunu bulmak zorlaşabilir. Anlama noktasında farkına varmaktan kasıt ise genellikle regedit'i açmaya çalıştığında "yönetici tarafından engellendi" uyarısı alırsın ve beraberinde çoğunlukla ana bileşenlerden explorer'da yanında hata vermeye başlar.

Konu içindeki soruya gelecek olursak;
Norton'un bulamayacağı bir virüs veya kimlikte bir zararlı ise bulamayabilir, ancak farklı yardımcı araçlarla çoğunu bulabilirsiniz. Antivirüs programlarının yüksek yetki isteyen bölümlere korumaları mevcut olduğundan zaten bu bölümlerde olacak değişimleri olay anında analiz ederler ve sistemi zorlayarak bulaşmadan önlerler. Bazı virüsler ise kendini belli ettirmeyebilir o yüzden farklı yardımcılara başvurulabilir şüpheli durumlar var ise.

Malwarebyte'ı Mıller'in dediği gibi koruma pasif olarak kurarsanız sorun çıkarmaz ama kalkanı aktif kurarsanız o zaman çakışma ile stabilite bozulacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı