Kayıt Stüdyosu tavsiyesi

benyigitalp

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar rap müzikle ilgileniyorum fakat yaşadığım şehirde kayıt alabileceğim bir stüdyo olmadığı için sürekli Ankara gibi çevre illere gitmem gerekiyor ve bu beni zorlayan bir durum. Evime en azından kaydımı alabileceğim bir ortam yaratmak istiyorum neye ihtiyacım var bütçem dar internette müzik marketlerde bazı setler gördüm işimi görür mü? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses kartı için UMC202 önerebilirim. Condenser mikrofonlara bakmalısın. Behringer C-1 tavsiyemdir.

Merhaba arkadaşlar rap müzikle ilgileniyorum fakat yaşadığım şehirde kayıt alabileceğim bir stüdyo olmadığı için sürekli Ankara gibi çevre illere gitmem gerekiyor ve bu beni zorlayan bir durum. Evime en azından kaydımı alabileceğim bir ortam yaratmak istiyorum neye ihtiyacım var bütçem dar internette müzik marketlerde bazı setler gördüm işimi görür mü? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Hocam yıllardır BM800+PH1000 kullanıyorum alabileceğin en ucuz kondenser ve iyi denilebilir. Rode gibi bir marka alsan, belli bir yere kadar işin görülür. BM de günü kurtarır ama ne kadar kalite, o kadar dinleyici.

Hocam yıllardır BM800+PH1000 kullanıyorum alabileceğin en ucuz kondenser ve iyi denilebilir. Rode gibi bir marka alsan, belli bir yere kadar işin görülür. BM de günü kurtarır ama ne kadar kalite, o kadar dinleyici.
Kalitesinden şüpheliyim. Hiç test etme şansım olmadı ancak başlangıç için önerilebilir.

Kalitesinden şüpheliyim. Hiç test etme şansım olmadı ancak başlangıç için önerilebilir.
Tavsiye etmiyorum bende, sadece ucuz bir kondenser bile böyleyse ortalama bir tanesi yeter gibisinden dedim.

Tavsiye etmiyorum bende, sadece ucuz bir kondenser bile böyleyse ortalama bir tanesi yeter gibisinden dedim.
Yanlış anlaşılmasın fiyatında tek ama bence para verilip daha iyisi alınmalı.

teşekkür ederim

bu tarz setler hakkında ne düşünüyorsunuz bütçem aşağı yukarı bu civarda çünkü 8-10 lira arası yani
Bütçenin 7000 TL olduğunu varsayarsak:
Ses Kartı;

Mikrofon;

Mikrofon Kablosu;

Toplam 7000TL ye gayet kaliteli bir stüdyo kurabilirsin. Gösterdiğin ürün kalitesiz ıvır zıvırlarla dolu. Ayrıca MIDI klavye için acele etme bence. Bütçeni toparladığında kalitelisini almanı öneririm.

MIDI klavye;

İlgilendiğin müzik rap müzikse giriş seviyesi setlerin yeterli olacağını düşünüyorum. Kimse rap müzikte vokalde canlılık aramayacak çünkü. Ama almışken Midex gibi markalar değil de en azından Rode, Behringer gibi markalar tercih edilmesini tavsiye ediyorum. 2. el piyasasını araştır. Uyguna illaki bir şeyler bulursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı