Çözüldü Kayıtsız iPhone ne kadar kullanılabiliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirCGL

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Haziran ayı içerisinde bir yurt dışı iPhone 13 Pro alacağım. Bildiğiniz üzere 120+120 bir kullanımı var, yani bu seneyi rahatlıkla bitiriyorum. Ama bazı yakın çevrem bana, mesela yılın bitmesine 3 ay kaldı ve sen 2. SIM kart girişine takarsan SIM'ini, 4 ay kullanma süren aktif olmaz dedi. Ne kadar doğru bir bilgi? Yurt dışı ürün kullanan birisi anlatma şansı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çift SIM'li cihazlarda 4+4 ay kullanabiliyorsunuz. Diyelim ki yılın bitmesine 3 ay varken siz kullanmaya başladınız siz kullanırken yeni yıla geçildiği için kullanım haklarınız yenileniyor. Yani yılın bitmesine 4 ay kala yurt dışı cihaz kullanmaya başlarsanız aralıksız toplamda peş peşe 12 ay kullandıktan sonra cihaz kapanıyor. Ertesi yıl tekrardan açılıyor.
Çift SIM'li cihazlarda 4+4 ay kullanabiliyorsunuz. Diyelim ki yılın bitmesine 3 ay varken siz kullanmaya başladınız siz kullanırken yeni yıla geçildiği için kullanım haklarınız yenileniyor. Yani yılın bitmesine 4 ay kala yurt dışı cihaz kullanmaya başlarsanız aralıksız toplamda peş peşe 12 ay kullandıktan sonra cihaz kapanıyor. Ertesi yıl tekrardan açılıyor.

Çözüm
Nasıl yani? Yılın bitmesine 4 aydan, yani 120 günlük kullanım hakkınızdan az kaldığı için kullanamazsınız mı diyorlar?

İsterseniz 31 Aralık kullanma tarihiniz olsun, hat 120 günlük açılıyor 1 Ocak'ta tekrar sıfırlanıyor süreniz.

Yani son 3 ay kaldı diye kullanamama gibi bir sorun olmuyor değil mi?

Nasıl yani? Yılın bitmesine 4 aydan, yani 120 günlük kullanım hakkınızdan az kaldığı için kullanamazsınız mı diyorlar?

İsterseniz 31 Aralık kullanma tarihiniz olsun, hat 120 günlük açılıyor 1 Ocak'ta tekrar sıfırlanıyor süreniz.

Evet hocam aynen, öyle dedi bir yakın çevrem. Ben de mantıksız bulmuştum ama bilgilendirdiğiniz için sağ olun.

Hayır öyle bir sorun olmaz.

Sağ olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı