Elektronik KC3000 1TB SSD 1899 TL

980 Pro 3000'lik bir hız düşüşü yaşarken KC3000 4000'lik bir hız düşüşü yaşıyor buradan belli değil mi?

Babacım 4000'lik hız düşüşü yaşıyor çünkü daha yüksek yazma hızı var. O test zaten normal hayatta karşılaşacağın bir test değil. O kadar büyük dosya boyutları taşımıyorsun zaten günlük kullanımda. Taşısan bile 640 GB boyunca KC3000(2TB)'in hızı düşmüyor.(sıcaklık kaynaklı düşüş önlenirse)
Gün sonunda ortalama olarak yazma değerleri aynı zaten. KC3000 bir tık önde.

1668183488639.png

1668183647748.png

Eğer hepsi üst seviye ise birisi daha üst seviye.
Gen4 SSD'lerin hepsi de üst değil. Phison E16 kontrolcülü olanlar daha giriş seviyesi.

Son düzenleme:
Gerek yok kc 3000 al geç.

Hiç beklemeyin alin gecin direkt.

PCI-e 3.0 hizinda calisir.

Birkaç ay önce bunun biraz üstüne 980 Pro alınıyordu onun muadili olarak güzel SSD duruyor. 980 Pro tekrar bu fiyatlara düşmez muhtemelen.

Amazon Germany'den 2K ya denk geldiğini gördüm beklemeyi düşünüyorum ya Samsung belki daha kötü performans verebilir ama süreklilik ve uzun yıllar kullanım açısından Samsung düşünüyorum emin değilim.

süreklilik ve uzun yıllar kullanım açısından Samsung düşünüyorum emin değilim.
Uzun kullanımda Samsung'a bir şey olmayacağının garantisini veren şey nedir?

Babacım 4000'lik hız düşüşü yaşıyor çünkü daha yüksek yazma hızı var. O test zaten normal hayatta karşılaşacağın bir test değil. O kadar büyük dosya boyutları taşımıyorsun zaten günlük kullanımda. Taşısan bile 640 GB boyunca KC3000'in hızı düşmüyor.(sıcaklık kaynaklı düşüş önlenirse)
Gün sonunda ortalama olarak yazma değerleri aynı zaten. KC3000 bir tık önde.

Eki Görüntüle 1569225

Eki Görüntüle 1569229

Eğer hepsi üst seviye ise birisi daha üst seviye.
Gen4 SSD'lerin hepsi de üst değil. Phison E16 kontrolcülü olanlar daha giriş seviyesi.
Bahsettiğim şeyde bu zaten. Daha yüksek yazma hızı olması nedeniyle daha yüksek düşüş yaşıyor. Ben daha yüksek hızı varken daha yüksek bir hıza düşmesini beklerdim 2000 değil de 3000 gibi mesela normalde olması gereken de o zaten. Günlük kullanıma geçince aşağı yukarı aynı ssd ler zaten ama buradaki testte KC3000'nin 2tb nin verileri var hep.

Son düzenleme:
Amazon Germany'den 2K ya denk geldiğini gördüm beklemeyi düşünüyorum ya Samsung belki daha kötü performans verebilir ama süreklilik ve uzun yıllar kullanım açısından Samsung düşünüyorum emin değilim.

Samsung sana 980 Pro icin 5 yil veya 600TBW garanti veriyor hangisi once biterse. Kingston ise 800TBW garanti veriyor. Kingston urunune daha cok guveniyor kisaca.

980 Pro daha serin çalışan bir SSD. Bu yüzden, Antalya, Adana gibi nemin ve sıcaklığın yüksek olduğu yerlerdeki kullanıcılar için 980 Pro daha iyi olur.

Heatsinkli ile takildigi zaman sicaklik tarafinda performansa etki edecek fark olmayak zaten o yuzden pek de bir anlami yok. Heatsink olmadan da hicbir PCIe 4.0 SSD kullanilmamali bu 980 Pro da olsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı