KDE Neon'da SMB dosya paylaşımı nasıl açılır?

KDE Connect bu konuda çok daha başarılı üstelik KDE Plasma için özel geliştirilmiş bir araç.

Yine de SMB zorunlu dersen: GitHub - KDE/smb4k: Advanced network neighborhood browser and Samba share mounting utility

Bu aracı kullanabilirsin.
KDE Connect'i biliyorum hocam evet kullandım. Fakat Github'tan hiçbir şey anlamadım. Bu site bir tek bana mı karmaşık geliyor anlamadım. Ne nerede o kadar karmaşık ki. İşin tuhafı alt tarafı bir SMB bağlantısı yani. Bunun sistem içine gömülü olması gerekir. Bu işlem Windows'ta o kadar basit bir işlemken KDE'de bu kadar uğraştırıcı olması çok tuhaf cidden. Windows'ta klasöre sağ tık yapıp paylaşımı açıyorum bitti gitti. KDE bunu yapamamak gerçekten çok garip bir durum.

KDE Connect'i biliyorum hocam evet kullandım. Fakat Github'tan hiçbir şey anlamadım. Bu site bir tek bana mı karmaşık geliyor anlamadım. Ne nerede o kadar karmaşık ki. İşin tuhafı alt tarafı bir SMB bağlantısı yani. Bunun sistem içine gömülü olması gerekir. Bu işlem Windows'ta o kadar basit bir işlemken KDE'de bu kadar uğraştırıcı olması çok tuhaf cidden. Windows'ta klasöre sağ tık yapıp paylaşımı açıyorum bitti gitti. KDE bunu yapamamak gerçekten çok garip bir durum.
KDE Connect gayet iyi şekilde yapıyor bu işi hocam, adamlar KDE Connect'i yapmışken SMB için laf etmenizi anlamsız buldum. Hiç imkan sunmasalar haklısınız ama KDE Connect fazlasıyla yeterli.

KDE Connect gayet iyi şekilde yapıyor bu işi hocam, adamlar KDE Connect'i yapmışken SMB için laf etmenizi anlamsız buldum. Hiç imkan sunmasalar haklısınız ama KDE Connect fazlasıyla yeterli.
Sorunu çözdüm hocam. Mağazada KDE'nin kendi samba paylaşım aracı mevcutmuş. "Samba" yazıp aratınca çıkıyor. KDE Neon'da bu yazılım kurulu gelmiyor. Mağazadan kurmak gerekiyor. Kubuntu'da ise yüklü olarak geliyor.

Benim için gerekli, neden gerekli derseniz açıklayayım. PC salondaki TV'ye bağlı. Diğer odada 40 inçlik monitör var Android TV kutusu ile kullanıyorum. İndirdiğim filmleri izlemek için bilgisayara samba üzerinden erişmem gerekiyor. O yüzden benim için gerekli bir araç.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250616_162814.png
    Ekran Görüntüsü_20250616_162814.png
    835 KB · Görüntüleme: 9

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı