KDV ne demek?

mevsres

Kilopat
Katılım
16 Mart 2012
Mesajlar
6.392
Makaleler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar kaç zamandır bu soru akılma takılıyordu. Ama sonunda konu açdım, "kdv ne demekdir" ürünlerde artı kdv yazısı var. Artı kadeve'ile alırsam daha pahalıya mal oluyor. Kadevesiz alma imkanımız varmı ürünü? Ve KDV'nin ne avantajı var, benim için? Zira yabancı olduğum için anlamam.
 
"Katma Değer Vergisi (kısaca KDV), Türkiye'de yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergidir. 1984 yılında kabul edilen 3065 sayılı kanuna göre uygulanır."

Kdv genelde standart olarak %18 dir. Yani alacagın ürünün fiyatının %18i üzerine eklenir. KDVsiz alamazsın bildiğim kadarıyla, sadece bazen mağazalar Kampanya yaparak kdv bizden veya kdv kadar indirim adı altında kdv almıyorlar.
 
Yurtdışından sınırlı miktarda Duty Free yani vergisiz ürün alma ve Türkiye'ye getirme hakkın var. Aynı şekilde Türkiye'deki turistler de bu şekilde alışveriş yapabiliyorlar. Eskiden KDV senelik fiş ibrazından sonra kısmen vergi iadesi olarak geri verilirdi. Önce fiş toplama bitti sonra bu vergi iadesi de ortadan kayboldu?
 
Kenan evren cb'liği zamanında getirilmiş olan bir vergi türü. Birileri tarafından bu vergi çok seviliyor, isim vermeme gerek yok. Anladınız zaten. Abartıyor da maalesef.

Hocam konuyu hortlatıyorum biliyorum ama Kenan Evren getirdi demek yanlıştır. KDV Turgut özal zamanında getirildi.
 
BYKP'dan 1984 yılına kadar devam eden çalışmalar sonucunda KDV, 25 Ekim 1984 tarihinde kabul edilen 3065 sayılı yasayla, 1 Ocak 1985'te yürürlüğe girmiştir.
1658125186295.png

80 darbesiyle CB olan kişi, bilirsin bu şahsı hocam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı