Kedi başka bir aileye gidince sorun olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biliyorum bunları ama annem anlamak istemiyor, yemek konusuna gelecek olursak ara sıra mutfağın kapısına asılıp açıyor ve orada ne bulursa yemeye çalışıyor, yani biraz da bu yüzden şikayetçiyiz. Ortalıkta bir şey bırakmasak bile tüyleri yemeğimize kadar geliyor, bu hiç hoş değil. Dediğim gibi köpek almayacağız. Arkadaşımdan biri sahiplenirse daha mantıklı olur diye onlara soruyorum.
 
Kediler kolonya kokusunu hiç sevmez. Dokunmasını veya girmesini istemediğiniz yerlere kolonya dökerseniz, bir süre sonra vazgeçecektir. Belli bir yerde takılmasını isterseniz de, kedi otu kullanmanız yeterli olur. Evine, mama tabaklarının etrafına veya nerede durmasını istiyorsanız oraya kedi otu dökebilirsiniz.
 
@WTC Ayrıca belki ailemden daha iyi bir aile bulabilir diye düşünüyorum, çünkü biz de çok meşgul oluyoruz. Ve yuvayı geri almıyorum, sadece değiştiriyorum. Daha önce de babamın yanına gitmiştim onunla 2 ay kalmıştık çok çabuk adapte olmuştu.
 
Madem başka çareniz yok, bari kedinizi sevecek ve ömrünün sonuna kadar ona sahip çıkacak kişilere vermeye çalışın. Mümkünse kedi bakma konusunda bilgili olsunlar. Yoksa size olduğu gibi baş edemeyip, sizin gibi düşünmezler ve sokağa atmaya kalkabilirler.
 
Annen artık istemiyor ama gidip köpek alabiliyorsun? Bir önceki açtığın konu hala taze duruyor. Köpek alabilmek için kedimi sahiplendireceğim demen gerekir. Masum hayvanlara yuva verip, sonra ellerinden almak vicdanlı bir hareket değil.

Hayvanlardan ne gibi bir beklentin var, o da belli değil. Sana cansız bir oyuncak lazım. Kediler belli bir yaştan sonra sadece yer, içer ve uyurlar. Gayet normal ve doğal davranışları. Sırf senin istediğin şaklabanlıkları yapmıyor diye verip, yerine köpek almakta ne bileyim...

Bu arada aldığın köpeği de iki gün sonra sahiplendirmeye kalkarsın. Çünkü köpeklere çok büyük ilgi ve bakım gerekir. Büyük bir sorumluluktur ve ortalığı kedilerden daha çok kirletirler.

Artık hayvanlara oyuncak muamelesi yapmayın. Onlar da insanlar gibi can taşıyor. Bir heves ile alıp, hevesiniz geçince mağdur ediyorsunuz. Sinirlenmemek elde değil.

Belli ki genç bir kardeşimizsin, bu söylediklerimi tavsiye olarak gör. Senin yaptığın hayvan sevgisi değil, hayvanlara eziyet oluyor.

Alnından öpülesi yorum.
 
  • Muhteşem
İfadeler: WTC
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı