Kedi beni ısırdıktan sonra korkmaya başladım

İçime kurt düştü yine.

Tahlil derken, kandan vesaire anlaşılıyor mu ki?
Semptomların başlangıcından sonra doktorunuz sizden kan, doku, tükürük gibi testler isteyebilir. Zaten kuduz hastalığına dair az da olsa ihtimal vermek için ısırılan bölgede şiddetli ağrı veya deride değişiklik gibi belirtilerin meydana gelmesi gerekir. Bunlar sizde var mı?

Üzerinden 1 2 ay geçti ama öyle bir olayla karşılaşmadım. Daha sonra bol sabun ile yıkadım ısırılan yeri.

Üzerinden 1 2 ay geçti ama öyle bir olayla karşılaşmadım. Daha sonra bol sabun ile yıkadım ısırılan yeri.
Aynı konu dün açılmıştı. Orada da belirtmiştim. Kediler başta olmak üzere hayvanlarda üreyen ve insanlara da bulaşabilen Toksoplazma dediğimiz bir mikroorganizma vardır. Bu, kişiye bulaştığı zaman genelde soğuk algınlığı belirtileri gösterir. Yani bir burun akıntısı, öksürük gibi. Zannediyorum ki mesajlarımda belirttiğim belirtilerden hiçbiri sizde yok. Doğru muyum?

Isırıldıktan sonra sürekli mi soğuk algınlığı belirtileri olur? Dünden itibaren soğuk algınlığım var da.

Isırıldıktan sonra sürekli mi soğuk algınlığı belirtileri olur? Dünden itibaren soğuk algınlığım var da.
Sanmıyorum bir alakası olduğunu ama içiniz rahat etmiyorsa dediğim gibi, bir doktora görünün. Eğitim ve Araştırma Hastanesi olursa daha iyi olur.

Ben de kedilerle ilgileniyorum ancak arada tırmaladıkları oluyor aşıyı nerede yaptırabilirim ve yaptırmadan önce tahlil vs. isteniyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…