Merhaba mahallemizde kedi besliyoruz yavru bir tekir vardı sevmek istedim sıktım galiba dişiyle biraz sıktı bıraktım bende kanatmadı ama korkuyorum hastaneye gitmeli miyim kanatmadı iz bile yok.
Dişini geçirdiği yer işaret parmağamın başlangıç kısmı.
Hastaneye gitmeli miyim küçücük şey için hem iğneden korkuyorum hem de çok uzak hastane görüşleriniz için teşekkürler.
Merhaba mahallemizde kedi besliyoruz yavru bir tekir vardı sevmek istedim sıktım galiba dişiyle biraz sıktı bıraktım bende kanatmadı ama korkuyorum hastaneye gitmeli miyim kanatmadı iz bile yok.
Hastaneye gitmeli miyim küçücük şey için hem iğneden korkuyorum hem de çok uzak hastane görüşleriniz için teşekkürler.
Kedi ısırmasından, tırmalamasından kuduz bulaşır. Sana şu an doktora gitmen gerektiği dışında bir şey söyleyip içini rahatlatamayız. Tek söyleyebileceğim kuduz aşısı 4 doz oluyor ve kan aldıkları şırınga veya ilaç olarak yapılan iğne gibi iğnesi büyük ve acılı değil. İğneyi vurup çekmeleri bir oluyor pek bir şey hissetmezsin.
Kuduz aşısı her yerde yok. İstanbuldaysan bahçelievler metrobüs durağının oradaki devlet hastahanesinde kuduz aşılama birimi var, acile göründükten sonra yönlendiriyorlar seni. İlk başta tetanos aşısıyla beraber yapabilirler.
Kuduzun geri dönüşü yok. Zaten kedi köpek ellemeye madem meraklısınız yaptırmanız lazım.