Kedi sahiplenme

Kedinin huyu ile alakalı her şey, kediyi sahiplenmeden önce iyice gözlemlemek gerekiyor. Evin her tarafını da tırmalama tahtası yapsanız kedi dediğiniz zaman perdeye çıkacak, kabloları kemirecek, parçalayacak, tırmalanmayan yer bırakmayacak, yatak, yorgan, yastık, gömlek ve benzeri tırnak geçebilecek her yer delik deşik olacak. Her gün tarasanız, en kaliteli mamayı da verseniz özellikle bu dönemlerde her yer tüy olacak. Bu sebeple ailenizi zorla ikna ediyorsanız öncelikle ailenizin bunları kabullenebilecek olduğundan emin olun.
 
Evin her tarafını da tırmalama tahtası yapsanız kedi dediğiniz zaman perdeye çıkacak, kabloları kemirecek, parçalayacak, tırmalanmayan yer bırakmayacak, yatak, yorgan, yastık, gömlek ve benzeri tırnak geçebilecek her yer delik deşik olacak.
Abartmışsınız. Hem huyuyla ilgili diyorsunuz hem de neler yazmışsınız. Scottish Fold kediler bu dediklerinin hiçbirini yapmıyor mesela.
Her gün tarasanız, en kaliteli mamayı da verseniz özellikle bu dönemlerde her yer tüy olacak.
Evet taramak tüy dökümünü engelleyemez tamamen bu doğru.
 
Abartmışsınız. Hem huyuyla ilgili diyorsunuz hem de neler yazmışsınız. Scottish Fold kediler bu dediklerinin hiçbirini yapmıyor mesela.

Evet taramak tüy dökümünü engelleyemez tamamen bu doğru.

Evdeki örneği yansıtmaya çalıştım abartmaktan ziyade. Beş parmağında beşi bir olmadığı gibi kedilerinde hepsi farklı özellikler ve karakterlere sahipler, sahiplenmeden önce gözlemleyip imkan varsa birlikte zaman geçirmenizi tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı