Kedilere evden ne yemek verilmeli?

Zor

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Evimin damında 4 kedi yaşıyor 😂 3 tanesi yavru her gün fırsat buldukça kavun, peynir veriyorum. Bugün çekirdeğini ayıklayıp karpuz ve elma verdim ama sevmediler sanırım. Sonrasında çiğ sucuk verdim. Herhangi bir zararı olur mu? Bir de evden ne tarz yemekler versem onların sağlığına zarar vermez? Teşekkürler 😊

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Evimin damında 4 kedi yaşıyor 😂 3 tanesi yavru her gün fırsat buldukça kavun, peynir veriyorum. Bugün çekirdeğini ayıklayıp karpuz ve elma verdim ama sevmediler sanırım. Sonrasında çiğ sucuk verdim. Herhangi bir zararı olur mu? Bir de evden ne tarz yemekler versem onların sağlığına zarar vermez? Teşekkürler 😊
Haşlanmış tavuk ideal.

Çiğ bir şekilde et ürünleri vermeyin ekstra olarak peynir yoğurt zeytin tavuk suyu verebilirsiniz aşırıya kaçılmadıkça onun dışında yaş mama alma durumunuz varsa o şekilde de yapabilirsiniz her kedi cinsi farkılı oldugu için yeme alışkanlıkları da farklı oluyor bunları deneyerek öğrenebilirsiniz.

Sucuk baharatı kedileri rahatsız edebilir, ayrıca kavun karpuz gibi türevi meyve sebzelerin çoğunu kediler tüketmiyor. Anca mamasının içerisinde olursa yer.
Evde bir şeyler hazırlamaya uğraşmaktansa 20-25 liraya marketlerde bulunan kedi mamalarından alabilirsin. Kuru mama olarak da açık mamalar satılıyor onlardan da alabilirsiniz. Hayvanlara tuz, şeker, kakao gibi şeyler içeren yiyecekler de kesinlike vermeyin.

Çiğ et kesinlikle vermeyin hayvanlarda bağırsak hastalığına sebep oluyor.

Ekstra olarak şekerli hiçbir şey vermemeye çalış kedilerde kör olma ihtimalini bayağı bir arttırıyormuş.

Arkadaşlar az önce kahvaltı yapsınlar diye 😂 bayağı bir beyaz peynir verdim anneleri yoktu 2 yavru vardı ikisi de yedi sonra biraz daha verdim ama yemediler onu da annesi gelince yer akşamda haşlanmış tavuk vermeyi düşünüyorum.

Çiğ bir şekilde et ürünleri vermeyin ekstra olarak peynir yoğurt zeytin tavuk suyu verebilirsiniz aşırıya kaçılmadıkça onun dışında yaş mama alma durumunuz varsa o şekilde de yapabilirsiniz her kedi cinsi farkılı oldugu için yeme alışkanlıkları da farklı oluyor bunları deneyerek öğrenebilirsiniz.

Hocam buzdolabında parça ve kemik halinde et vardı donmuş az önce onu alıp biraz çözülmesini bekledim sonra da kedilere verdim 2 yavru kedi yediler bir sorun olmaz değil mi sonuçta bu sokak kedileri dışarıda fare de yakalayıp çiğ şekilde yiyiyorlar kuşta.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı