Kedilere kaç öğün mama verilmeli?

Merhaba arkadaşlar. 2 tane 4 aylık kedim var. Kaç öğün mama vermeliyim bunlara?

Ben 08:00 - 14:00 - 21:00'da yemek veriyorum tüm kedilerime. Üç aylık kedilerime küçük karton bardakların yarısı kadar veriyorum. Büyük kedilerime bir bardak kuru mama veriyorum. 23 tane kedi olunca fazlası yamultuyor. :)

Kediler arasında doğum yapan da oluyor mu?

Şu anda 4 yavru var. Geçtiğimiz günlerde 5 tane yavru oldu, anneleri ölmek üzereyken evin kapısına getirdi. Bir tanesi veterinerde öldü, bir tanesi bahçede öldü daha. Anlayacağın 5 taneden 3 tane kaldılar. Bugün bir tane daha buldum.

Şimdi dişilerden iki tanesi yine hamile 10 tane daha torun bekliyorum. :)

Şu anda 4 yavru var. Geçtiğimiz günlerde 5 tane yavru oldu, anneleri ölmek üzereyken evin kapısına getirdi. Bir tanesi veterinerde öldü, bir tanesi bahçede öldü daha. Anlayacağın 5 taneden 3 tane kaldılar. Bugün bir tane daha buldum.

Şimdi dişilerden iki tanesi yine hamile 10 tane daha torun bekliyorum. :)

Aralarında ırk kedi olan var mı?
Bu arada hepsinin aşılarını eksiksiz yaptırıyor musunuz?

Eski düşünce tarzımla yavru köpeğime yediği kadar veriyordum da 3 kilo bütün tavuk üstüne bir de 3 bardak kuru mamayı tek öğünde yediğinden sonra bu eylemimi sorgulamaya başladım.

Paket üstünde günlük yemesi gereken gram yazar. %20'den fazla olmaması kaydıyla hayvanın tek öğünde yiyebildiği grama bölerek öğün miktarını bulabilirsiniz.

Kediyi fazla yemesi için zorlamayın. Yemek yemesi için de zorlamayın. Baktınız yemiyor, 20 dakika sonra tekrar verirsiniz. Önünde yemek tutmayın, yemediğini alın.

Aralarında ırk kedi olan var mı?
Bu arada hepsinin aşılarını eksiksiz yaptırıyor musunuz?

Çoğunluğu sokak kedisi ama cins olan birkaç tane var.
Evim müstakil, bahçem müsait olduğundan bahçede bakıyorum hepsine. Hepsi sokak kedisi teknik olarak. Bahçeye kedi evleri koydum, zaten güvenli bir yer. Sadece en çok mıncıkladıklarıma iç dış parazit yaptırıyorum. Hepsine yaptırmaya kalsam ömür yetmez. :)

Merhaba arkadaşlar. 2 tane 4 aylık kedim var. Kaç öğün mama vermeliyim bunlara?
Günde 2 öğün idealdir ancak kilo bazlı gramaj mama vermek en sağlıklısıdır. 4 aylık yavrular için günlük ortalama 80 gram mama desek bunu isterseniz 40-40 şeklinde ikiye de bölebilirsiniz isterseniz 30-30-20 şeklinde üçe de bölebilirsiniz. Yavrular genellikle çok hareketli oldukları için enerji harcayıp acıkabiliyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı