Kedim benden kaçıyor ve seveceğim zaman miyavlıyor

Jawierd

Centipat
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
217
Makaleler
1
Çözümler
2
Selamlar, 2 yaşında british shorthair dişi bir kedim var. 2 kez doğum yaptı ve şu an kısır. Evde 1 çocuğuyla beraber kalıyor başka hayvanımız yok. Çocuğu ilk doğumunun son doğan kedisi. Cinsi british longhair. Onun hakkında pek detaya girmeyeceğim asıl sorum 2 yaşında olan anne kedide. Kedimin adı mia, maması, suyu, tuvaleti falan her şeyi tam. Yani sorunsuz diyebilirim. Biraz tombik bir kedi. Oyun desen hiç oynamıyor arada kafası esince lazer takip ediyor. Ara ara yaş mama veriyorum. Fakat onu sevmeye çalıştığımda yani tam kucaklayacağım sırada daha dokunmadan mızmızlanıyor yani miyavlıyor bayağı.

Kucağa alınca da belli aralıklarla bırak beni dermiş gibi miyavlıyor. Ki normal bir durum. Ama onu yakalamak için salondan mutfağa mutfaktan balkona balkondan tekrar mutfağa kadar kovalamam gerekiyor. Yani her yere kaçıyor ama sıkışınca da yakalıyorum onu biraz seviyorum sonra bırakıyorum. Kafasına esince geliyor sevdiriyor kendini yatıyor yanıma falan. Geçen gün dedemler geldi dedeme gram sesini çıkarmıyor hatta sürekli yanına gidip kendini sevdiriyordu.

Bu aralar çok düşünüyorum ne yaptım ben bu kediye niye sevdirmiyor kendini diye. Kimi zaman yanından geçerken başını eğiyor bana kaçacakmış gibi bende ona başımı eğiyorum selam verirmiş gibi. Sonra geçiyorum yanından sesini çıkarmıyor. Yani yanından geçerken selam verince kaçmıyor. Veya onun yüzüne bakmadan başka bir şeyle ilgileniyormuş gibi uzağa bakarsan kaçmıyor. Çocuğu desen ne kadar seversen sıkıştırırsan mıncıklarsan mıncıkla gram sesini çıkarmıyor. Hatta rahat bile duruyor. Tek miyavladığı anlar kendini sevdirirken ve kapılar kapalı olduğu zaman kapıyı açtırmak için miyavlıyor. Tek merak ettiğim şey bu anne olan kedi niye sevmiyor beni ve niye çok miyavlıyor? Nasıl barışabilirim bununla?
 
Bana kediyi bunaltıyorsunuz gibi geldi. Bende de kedi var ama sokak kedisi. Ellemediğim zaman kendisi gelir sırnaşır, yatar, sevdirir ama ne zaman ki bunaltırsam evden kaçmak istiyor.
 
Çok sıkmamaya çalışın, yüz verirse oynayın vermezse rahat bırakın yoksa ileride dövmeye başlar benden demesi.
Bu cinsler tırmalamıyor diye biliyorum. Ama sıkmamaya çalışacağım bundan sonra.
Çok sıkmamaya çalışın, yüz verirse oynayın vermezse rahat bırakın yoksa ileride dövmeye başlar benden demesi.
Bir de onu sevdikten sonra bıraktığımda bir sitede gördüğüme göre ''Kedi Öpücüğü'' isimli hareketi yapıyor. Yani gözlerini yavaşça kapatıyor. Anlamadım ki şimdi kaçıyor mu seviyor mu oynamak mı istiyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı