Kedim kayıp

Hocam nasıl bir ilan verebilirim anlatamıyorum ki tekir kedi sokakta aynı modelden yüzlerce var.
Zaten burada ilahi bir güç aramıyorum sadece hayvanlardan anlayan arkadaşlar varsa yaşıyor olabilme ihtimali var mı yoksa tamamen ümidi kesiyim mi diye soruyorum.

Reis kedi erkekse takılmıştır bir dişinin peşine eğer dişi ise takar bir kactane erkek peşine gelir geri umudu hemen yitirme bence sonucta sokak hayvanı sende demişsin daha önceden de dışarıya cıkıyormuş dışarıyı bilmeyen devamlı ev icerisinde olan bir hayvan değil anladığım kadarıyla.
 
Reis kedi erkekse takılmıştır bir dişinin peşine eğer dişi ise takar bir kactane erkek peşine gelir geri umudu hemen yitirme bence sonucta sokak hayvanı sende demişsin daha önceden de dışarıya cıkıyormuş dışarıyı bilmeyen devamlı ev icerisinde olan bir hayvan değil anladığım kadarıyla.

Evet kedim erkek bende hala ümitliyim size de çok teşekkür ederim cevap için umarım en yakın zamanda evine gelir.
 
Her şey olabilir ama hemen kötü düşünmemek lazim çiftleşmek için uzaklaşmış olabilir ve haliyle kaybolmuş olabilir. Benim de kaybolmuştu 10 gün sonra gelmişti umarım sizin kedinizde en kısa zamanda geri gelir.
 
Gelir İnşallah. Bak benim 3 kedim var. Ama evde dışarısı yasak. Apartman yıkılıyor gece. Hepsi dişi. Tekir 1 tanesi. Evde eşya bırakmam tekirin kemirmesi var çünkü. Kedi evi oldu burası onların. 4.kat balkonlar yasak. Dışarıya hayatta bırakmam beni assalar bırakmam. Çünkü her yer araba ve çeşitli tehlikeler. Ve hayvan kaybolabilir. Tekir tepemde gezer uyur kambur oldum. İnşallah seninkini bulursun evinde bakarsın. Üzüldüm. Mağara aldım bunlara yatak bahçeli keyif yapıyorlar. Kısırlaştırmadan bırakmasaydın dışarı hem. Neyse olan olmuş gelirse kısırlaştırırsın.
 
Kedi bakımı ile ilgili büyük bilgi eksikliği var.
@Ynka Dostum kedi 2 türlü beslenir. Ya evin içinde ya evin dışında. kısırlaştırma yaptım diyorsun kedi dışarıda? İyilik değil kötülük yapışsın haberin yok. Eğer içeride besliyorsan aşılarını yapman gerekiyor ki dışarı çıktığı için o da güme gidiyor. Enfeksiyonunu geçtim iç-dış parazit aşısını durma bir yapman gerekir. Yani ya evin içinde tüm aşıları tam kısırlaştırmış şekilde bakarsın ya evin dışında sadece beslersin.

Dışarıda olduğundan dolayı bir çok değişken var. Ama iyi ama kötü. Lakin yerini bilen kedinin kaybolması zor ihtimaldir, bu ihtimalden daha yükseği araba çarpması, köpek saldırması gibi olaylar neticesinde üzülerek yazıyorum ama kedinin ölebileceğidir. Yine de ne olduğunu keisn bilmemize imkanın olmaması ile birlikte yakın veterinerlere ve bulunduğunuz yerdeki barınaklara bakmanızı tavsiye ederim.
 
Benim kedim kaybolmuş olsaydı oturup beklemez sokak sokak dolaşır arardım. Bulamasam bile "Aradım bulamadım." derdim. Beklerken vicdanım asla rahat olmazdı çünkü. Gerçi aramaya karşı olan tepkini görebiliyorum. Vicdanın nasılsa o şekilde yap ama boş boş beklememeni öneririm.
Ne yapmalıydım? Bütün Sivas'ı pispis diye dolaşıyim mi?
 
Kedi bakımı ile ilgili büyük bilgi eksikliği var.
@Ynka dostum kedi 2 türlü beslenir. Ya evin içinde ya evin dışında. Kısırlaştırma yaptım diyorsun kedi dışarıda? İyilik değil kötülük yapışsın haberin yok. Eğer içeride besliyorsan aşılarını yapman gerekiyor ki dışarı çıktığı için o da güme gidiyor. Enfeksiyonunu geçtim iç-dış parazit aşısını durma bir yapman gerekir. Yani ya evin içinde tüm aşıları tam kısırlaştırmış şekilde bakarsın ya evin dışında sadece beslersin.

Dışarıda olduğundan dolayı birçok değişken var. Ama iyi ama kötü. Lakin yerini bilen kedinin kaybolması zor ihtimaldir, bu ihtimalden daha yükseği araba çarpması, köpek saldırması gibi olaylar neticesinde üzülerek yazıyorum ama kedinin ölebileceğidir. Yine de ne olduğunu keisn bilmemize imkanın olmaması ile birlikte yakın veterinerlere ve bulunduğunuz yerdeki barınaklara bakmanızı tavsiye ederim.

Dostum dikkatli oku kısırlaştırmadım diyorum.
 

Geri
Yukarı