Keenetic Extra DSL (KN2112) routerda QoS ayarı yapılmasına rağmen bufferbloat çıkıyor

BlackeagLee

Megapat
Daha fazla  
63 Mbps download 15 upload internet hızı alıyorum modem arayüzünden QoS ayarları yaptım, interneti sabitledim fakat göründüğü gibi Bufferbloat testi bu şekilde çıkıyor ama Low latency Gaming hala ünlem neden? Ve bu unloaded ms 41 bana çok fazla geldi acaba bununla mı ilgili? Modem arayüzünden yapabileceğim başka ayar var mı? Veyahut başka neler yapabilirim teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bufferbloat falan yok. A+ almış işte daha ne olacak? Hatta altında açıkça yazıyor:
"Gecikmen(ping) yük altında artış göstermedi."
Yani başlıktaki iddia için bunu söylüyorum.

Cihaz kendi vazifesini yerine getiriyor. Altyapından kaynaklı olarak düşük hız ve/veya yüksek ping çıktığıdan "düşük gecikmeli oyun" için ünlem veriyor. Yapabileceğin birşey de yok.

Aynı modemi kullanıyoruz, aldığın değerler gayet normal ve güzel, unloaded kısmı bende 53'ten aşağı inmiyor örneğin birkaç yıldır. Ama Avusturya sunucularında 30-35 ping, Almanya sunucularında 50-55 ping oyun oynayabiliyorum.

Ben genelde en ince ayrıntısına kadar işlem yapan birisiyim. Ama bu ping 40'dan aşağı inmiyor benim de belki Bufferbloat sitesiyle alakalıdır sanırım Amerika sunucusu.

Ben genelde en ince ayrıntısına kadar işlem yapan birisiyim. Ama bu ping 40'dan aşağı inmiyor benim de belki Bufferbloat sitesiyle alakalıdır sanırım Amerika sunucusu.
Ping testini ABD sunucusuyla yapıyor olsaydı ping o kadar da düşük çıkmazdı. 100+ ms çıkardı. Avrupa'da olma ihtimali yüksek.

Ping konusunu kafana takıyorsan başka önerilerim var.
Ben şu ana kadar 6 farklı İSS kullandım. Hepsi de elimde olan tek altyapı seçeneği(Türk Telekom VAE) üzerindendi. En iyi ping değerlerini Turknet üzerinden aldım. Bilhassa Türkiye'de sunucusu olmayan oyunlarda, örneğin CS2'de en düşük ping için öneriyorum.

Ping ve paket kaybı gibi durumları detaylı bir şekilde ölçmek ve gözlemlemek için Pingplotter programını da araştırabilirsin. Bu program aslında Trace Route(Windows'da tracert komutu) testini senin belirlediğin sıklık ve sürede tekrarlayarak grafikli bir şekilde istatistik yapıyor. Tracert testinin ping komutundan farkı ise sadece hedef sunucuya değil oraya giderken üzerinden geçtiği veri merkezlerine de ping atıyor. Cevap alamadığı ping paketlerini(paket kaybı) de gösteriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…