Keenetic Extra DSL yavaş çalışıyor

Selim Demir

Hectopat
Katılım
8 Mayıs 2018
Mesajlar
8
Yaklaşık 2 seneye yakın kullandığım extra DSL cihazımda hız sorunu yaşamaya başladım. İnternet sağlayıcım TurkNet ve hızım 75 Mbps bu zaman kadar sorunsuz kullanıyordum. Şimdi ise sanki extra DSL cihazımda sınırlama varmış gibi 10 Mbps indirme hızı alıyorum yükleme hızım normalde 8 Mbps ama şu an berbat. TurkNet ile iletişime geçtim Türk Telekom ekipleri evime geldi kontrolleri sağladı modemime kadar hızımın sorunsuz geldiğini söylediler. Sonra yeni bir TP-Link modem bulup bende deneme yaptım dedikleri doğru çıktı hızımı olması gerektiği gibi aldım. Extra DSL cihazımı resetleyip tekrar kurulum yapmama rağmen sorun tekrar devam etti. Şimdi işin en enteresan tarafını söyleyeceğim kendi cihazımı başka bir mekanda Türk Telekom internetine bağlayıp kurulum yapıp test ettiğimde o internetin hızını sorunsuz verdi. Sorun modemde evet ama benim internetime bağladığımda sorun var. Acaba modemin yazılımı ile alakalı olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...
 
Şöyle yap istersen. Eski bir sürüm sakladıysan yani bilgisayarına indirdiysen ben hep öyle yaparım o sürümü yani eskiyi yükle. Sonra gelişmelere bak yeniye tekrar dönersin. Mesela 3.7.3 ya da 3.7.0 gibi eskileri dene.
 
1 yıldır 0 problem ile kullandığım Omni'de de haziranın başı benzer bir sorun oluştu.

Dsl istatistik kısmındaki upload değeri 8192'den 6xx- 7xx kbps gibi 3 basamaklı değerlere düşüyor

Download tarafı da 0 snr almadıkça 15-20 mbps
düşüyor sürekli crc fec basıyor.

Sorun 3.7.4 yazılımı ama ilginç olan temmuzdan beri 3.7yi sorunsuz kullanıyor olmam.

3.6.x kurduğunuzda ya da müşteri hizmetlerini arayarak kuracakları özel DMT sürümlü yazılımla sorun çözülüyor.
 
1 yıldır 0 problem ile kullandığım Omni'de de Haziran'ın başı benzer bir sorun oluştu.

DSL istatistik kısmındaki upload değeri 8192'den 6Xx- 7xx Kbps gibi 3 basamaklı değerlere düşüyor.

Download tarafı da 0 SNR almadıkça 15-20 Mbps.
Düşüyor sürekli CRC fec basıyor.

Sorun 3.7.4 yazılımı ama ilginç olan Temmuz'dan beri 3.7'yi sorunsuz kullanıyor olmam.

3.6. X kurduğunuzda ya da müşteri hizmetlerini arayarak kuracakları özel dmt sürümlü yazılımla sorun çözülüyor.
Sorun çözüldü. Keenetic'in sitesinden recovery dosyasını buldum onu yükledim modem 3.6.10 sürümüne geri döndü hız yükseldi. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Dosyayı isteyen olursa paylaşabilirim.
Güncelleme. Keenetic teknik desteği farklı bir sürümü mail olarak bana gönderdi. Şuan modemde yazılım 3.8 Beta 2 sürümünde ve sorunsuz çalışıyor.
 
Son düzenleme:
Sorun çözüldü. Keenetic'in sitesinden recovery dosyasını buldum onu yükledim modem 3.6.10 sürümüne geri döndü hız yükseldi. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Dosyayı isteyen olursa paylaşabilirim.
Güncelleme. Keenetic teknik desteği farklı bir sürümü mail olarak bana gönderdi. Şu an modemde yazılım 3.8 beta 2 sürümünde ve sorunsuz çalışıyor.

Hocam 3.8 beta 2 sürümünü bana atar mısınız?
 

Geri
Yukarı