Keenetic Omni DSL harici diski çalıştırabilir mi?

EkmekArasiHDD

Megapat
Katılım
22 Mayıs 2016
Mesajlar
5.195
Makaleler
3
Çözümler
28
Yer
Ordu/Perşembe
Merhaba. Keenetic Omni DSL kullanıyorum. Modeme harici diskimi bağlayıp dosyalara uzaktan erişimi denemek istiyorum. Ancak şöyle bir şey var. Harici disk modelim Seagate expansion 1 TB. Bu diski modemim rahat çalıştırabilir mi? Modeme gelen güç diski çalıştırmaya yeter mi? Bir de disk exFAT olarak biçimlendirildi. Sorun çıkarır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Evet bağlayabilirsiniz. exFat desteklediği görünüyor ürün sayfasında da.
exFAT destekliyor. Hatta bileşenler kısmından kurulabiliyor. Ancak linux tabanlı sistemler exFAT dosya biçimine sahip diskleri bozma riski varmış diye okumuştum bir yerde. Bunun olma olasılığı var mıdır hocam? Diskin içindeki dosya miktarı 120 GB falan çünkü ve hepsi de önemli. Yani bunları kaybetmek istemem açıkçası.

1659436896661.png

Hatta Keenetic sitesine yazan da buydu. Bundan işkillendim.
 
Son düzenleme:
Ben Keenetic kullanmadığımdan size kesin cevap veremem ama önemli dosyalarınızı modem aracılığıyla tüm dünyaya açmamanızı tavsiye ederim şahsen.
Keenetic'in kendi servisi var hocam zaten. Bildiğim kadarıyla kullanıcı adı ve şifre istiyor zaten. Kaldı ki öyle bir şey olsa bile uzaktan arayüze erişip sunucuyu kapatıp USB'yi çıkartabilirim. Risk yok özetle.
 

Geri
Yukarı