Kekemelik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cami kenarına bırakılan yasak doğmuş bebek gibi tek cümlelik konular açmayın kardeşim.

Ne demek, ne düşünüyoruz?

Neyi merak ediyorsun, neden spesifik olamıyorsun?

Bi kizginliginizin sebebi nedir acaba? :)
Biri merak etmis soru sormus, belki konuyu acan arkadas kekeme ve söylemek istemiyor ama düsüncelerimizi ögrenmek istiyor ya da belki kekemeleri toplumla kaynastirma gibi bir misyon üstlenmis. Neden nasirina basilmis biri gibi tepki verdiniz anlamadim.

Sevgiler :)
 
Küçükken herkes kekeme olabiliyor. Ama zamanla geçiyor. 21 yydayız. Biraz kendini zorlayabilirsin yada yardım alabilirsin.;)

Benim tavsiyem kendini sokağa at. Tanıdığın ve tanımadığın herkesle konuş. Erkeksin sonuçta kim ne diyebilir. Tüh tüh tüh kızı gördün mü herkesle konuşuyor diye bir damga yemezsin.
 
Arkadaşlar konuyu açmamın sebebi bir arkadaşımın kekeme olması. Çocuk resmen benim yanıma gelip "Artık yaşamak istemiyorum." dedi. Yani ben kekeme değilim. Ancak arkadaşım adına çok üzülüyorum. Burada da böyle bir konu açmak istedim. Ona yardım etmek istiyorum. Sizce ona nasıl bir yardımım dokunabilir? Ben kekeme olmasam bile onu çok iyi anlayabiliyorum. :)
 
Detaylandırmanız güzel. Hemen bir tedaviye başlasın. Tedavi bir süreçtir. Sonuç vermesi bir yana durumu iyileştirebilir. Bir doktor gözetiminden bahsediyorum.
 
Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Mesela; hep mi böyleydi, sonradan mı oldu. Her zaman mı kekeme? Yoksa bazen mi oluyor. Çeşitli şekillerde ve çeşitli sebeplerden kaynaklanabilen bir şey bu ve genelde de tedavi edilebilen bir durum. Profesyonel bir yardım alması en doğru seçenek. Bununla birlikte kendisinin de gayret göstermesi gerekiyor.
 
Öncelikle iyi forumlar.

Kekeme bir insanla dalga geçmek +5 yaş bir iş herhalde. Düzelmiyecek bir şey değil bence kekemelik , sokağımızdaki bir küçük kardeşimizin dışarı çıkmadan önce bir soru sorduğumuzda baya kekelerken şuanda aktif şekilde sokakta top oynuyorken arkadaşlarıyla kekemelik sorununun %50-60 oranında düzeldiğini farkettim. Belki saçma olacak ama bence bol bol kitap okuyarak ve konuşma yaparak kekemelik giderilebilir.
 
Cevaplarınız için teşekkürler. Diksiyon veya rehabilitasyon merkezlerine gitmek sizce onun için fayda gösterir mi? Maddi durumları çok iyi değil. Profesyonel yerlerde seans başı 300 TL falan istiyorlar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı