Kekemelik nasıl geçer?

Bende lisede aynı senin gibiydim, üniversiteye gidince böyle sessiz sakin, tek takılmanın bana faydasının olmadığını fark ettim, oda arkadaşımın davetiyle onların grubuna girdim. Şuan çok nadir kekeliyorum.

Ama sakin ve sesli bir şekilde kitap okumak çok önemli. Ağzını aç ve dilini hareket ettir, tembellik olmasın. Kelimeleri doğru telaffuz et.

Reis ben açıldım ama beni arkadaşı olarak görüyomuş oda benden nefret ediyodu. Yani bundan dolayı ona açılmaktan korkma. Doğru vakti bekle.
Zaten biliyor da. Öğrendi bir şekilde. Bu yüzden nefret ediyor. En azından sizin ki arkadaş gibi görüyormuş. Benimki benden nefret ediyor, beni her yerden engelliyor, bağırıyor azarlıyor. Çok üzülüyorum artık.

Bende lisede aynı senin gibiydim, üniversiteye gidince böyle sessiz sakin, tek takılmanın bana faydasının olmadığını fark ettim, oda arkadaşımın davetiyle onların grubuna girdim. Şuan çok nadir kekeliyorum.

Ama sakin ve sesli bir şekilde kitap okumak çok önemli. Ağzını aç ve dilini hareket ettir, tembellik olmasın. Kelimeleri doğru telaffuz et.
Gerçekten bunu deneyeceğim, peki yine de bir kursa gitmeli miyim ? Yani o kursa gidersem hemen mi düzelir ? Aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum da saatlerdir.

Yani aslında çok sevdiğim birisi var, aşırı seviyorum hem de. Ama o da benden aşırı derecede nefret ediyor. Bir sürü derdimiz var işte maalesef. Bu arada çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Aslında herkese teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz bana, fikirler verdiniz. Kekemeler tatlı olur da ama bir yere kadar, ondan sonrasında maalesef işler düzgün gitmez.

Benim en büyük sorunum aslında şu;

Örneğin bir isim söyleyeyim. Adı da Mehmet olsun. Mehmet beni yıllar öncesinde gördüğünde çok kekelemiş miyimdir ? Etrafımdakiler benim kekeme olduğumu anlamış mıdır ? Nasıl tepki vermişlerdir ? Beni normal biri olarak görmüyorlar mı ? Hep aklımdaki sorular bu maalesef.
Anksiyeteniz olabilir tabi en doğru kararı yine doktor verecektir. Eğer bu düşüncelere önem vermezseniz kaybolup giderler aslında bu işin anahtarı budur ''düşünmemek''

Zaten biliyor da. Öğrendi bir şekilde. Bu yüzden nefret ediyor. En azından sizin ki arkadaş gibi görüyormuş. Benimki benden nefret ediyor, beni her yerden engelliyor, bağırıyor azarlıyor. Çok üzülüyorum artık.

Kanka o zaman onun yüzüne söyle olmazsa dert etme sanırsın sana bakacak kız yok

Benim en büyük sorunum aslında şu;

Örneğin bir isim söyleyeyim. Adı da Mehmet olsun. Mehmet beni yıllar öncesinde gördüğünde çok kekelemiş miyimdir ? Etrafımdakiler benim kekeme olduğumu anlamış mıdır ? Nasıl tepki vermişlerdir ? Beni normal biri olarak görmüyorlar mı ? Hep aklımdaki sorular bu maalesef.
Senden nefret ettiğini düşünüyorsan sakın o topa girme. Red yiyince, olan şey daha kötüye gidecek ve kekelemen daha fazla artacak.

Bölgende spor salonu var mı? Gym'de çok sağlam ego kasabilirsin. Orada genelde insanların seviyesi bir tık daha üst, daha arkadaş canlısı. Samimi olduğunu düşündüğün birisine git, hareket sor. Konuşursun 🤣

Senden nefret ettiğini düşünüyorsan sakın o topa girme. Red yiyince, olan şey daha kötüye gidecek ve kekelemen daha fazla artacak.

Bölgende spor salonu var mı? Gym'de çok sağlam ego kasabilirsin. Orada genelde insanların seviyesi bir tık daha üst, daha arkadaş canlısı. Samimi olduğunu düşündüğün birisine git, hareket sor. Konuşursun 🤣
Spora gidiyorum zaten. Gerçekten orada ki hocalar, abiler çok iyi. Fakat sorunum şu; Üye olacağım ve ismimi soy ismimi nasıl sorunsuz bir şekilde söylerim, bilmiyorum.

Asıl ben teşekkür ederim senin gibi güzel bir insan ile tanıştığım için.
Şu yaşımda ilk kez sizden duyuyorum böyle güzel bir cümleyi. Bana abim bile dememiştir asla böyle güzel bir cümleleri. Keşke o da böyle güzel cümleler söyleseydi hocam.

Spora gidiyorum zaten. Gerçekten oradaki hocalar, abiler çok iyi. Fakat sorunum şu; Üye olacağım ve ismimi soy ismimi nasıl sorunsuz bir şekilde söylerim, bilmiyorum.

Ooo bir de kaslısın miss sana bakmayan kız bize hiç bakmaz sen sorun etme.

Spora gidiyorum zaten. Gerçekten oradaki hocalar, abiler çok iyi. Fakat sorunum şu; Üye olacağım ve ismimi soy ismimi nasıl sorunsuz bir şekilde söylerim, bilmiyorum.

Şu yaşımda ilk kez sizden duyuyorum böyle güzel bir cümleyi. Bana abim bile dememiştir asla böyle güzel bir cümleleri. Keşke o da böyle güzel cümleler söyleseydi hocam.

Reis abim bana vurarak söylüyor bu kelimeleri yani şakasına vurarak. Abiler hep böyledir onlar demese de diyor gibi hissettirirler

Ooo bir de kaslısın miss sana bakmayan kız bize hiç bakmaz sen sorun etme.
Hiç kas yok daha hocam, kilom var hatta. :) Bir kız var da aslında ama sadece konuşuyor benimle. Belki de normaldir de ama ben böyle anlıyorumdur. Hoşlandığım kız bana bir ara tacizci de demişti birşey yapmadığım halde durduk yere. O zaman o kadar kötü olmuştum ki, anlatılacak kadar değil maalesef.

Reis abim bana vurarak söylüyor bu kelimeleri yani şakasına vurarak. Abiler hep böyledir onlar demese de diyor gibi hissettirirler
Abim aslında hep düşünmeden konuşur. Yani sen konuşamıyorsun falan der. Geçenler de kekeme bir çocuk görmüş. Kurye yani. Çocuğa acıdım diyor. Yani ben şimdi acınacak bir durumda mıyım ? Annem de duydu ve birşey demedi. Babam olsaydı zaten delirmişti abimin bu dediğine. Zaten babam beni ayrı sever. Abim de sen konuşamadığın için seni ayrı seviyordur falan diyor. Keşke ben abi olsaydım da kardeşimi dünyalar kadar sevip, ona değer verseydim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı