Kekemelik nasıl geçer?

Çok güzel hocam. Kullanmamanız çok iyi arkadaşlarınız sigara içerken de çok yaklaşmayın onlara. Normal oturacakları zaman gidin yanlarına. Bizde de 2 arkadaş kullanıyor ama yanlarına yaklaşmıyorum içerlerken. Helal olsun size hocam.
Çok ısrar ettiler ama ben hayatta içmem. Gereksiz. Hem paranı alıyor, hem sağlığını. Alkol de öyle. İçen insanların hareketleri falan da değişiyor. Sonra ben alkollüydüm diyorlar. Bana göre o da gereksiz. Ama yine de içerken onlar, bende dışarıda olmak istiyorum. İçeri de çok sıkılıyorum. Yine de alışırlar bana bu hafta umarım. Bizde de dershane de, okulda falan herkes içiyor. Dershane de tek içmeyen benim zaten. :)
 
Arkadaşlar merhaba. 15 Yaşındayım ve kekeme birisiyim. Çok yok ama yine de zorlanmalar yaşıyorum maalesef. Küçükken birkaç kere bununla ilgili yerlere gittik ama pek etkisi olmadı açıkçası. Bazen çok iyi konuşuyorum, bazen çok kötü. Sınıfta bildiğim soruları yapmıyorum, yapamadım diyorum ve geçiştiriyorum. Hocalar da bazen düşük not veriyorlar. Bununla ilgili yerler buldum aslında. Ama ileme gitmek istediğimi söyleyemiyorum. Çünkü çoğu kişiye anlatıyorlar gittiğimizi. Anlatmayın diyorum, ama anlamıyorlar. Kimseye söylemeyelim falan diyorum yine dinlemiyorlar. Evde kitap okuyorum bazen aynanın karşısında, ama gidip yine anlatıyorlar. Onlar yokken okumaya çalışıyorum. Ailem bu konu hakkında konuşurken sanki yanlarında hiç yokmuşum gibi düşünmeden konuşuyorlar. Ama artık gerçekten bunun bitmesini istiyorum. Maddi durumumuz iyi. Ama yine de gerekirse bilgisayarımı da telefonumu da satarım ama yine de bitsin istiyorum. Sizce biter mi? Ne kadar süre de biter? Bitse de tam mı biter? O kadar kafam da soru var ki. Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.

Bu arada yazmayı unutmuşum da. İlkokul ve Ortaokul da sıkıntılar çektim. Ama Lise de hiç öyle olmadı. Herkes birbirine karşı çok saygılı. Kilolusunu da kısasına da kimse bir şey demiyor. Bana da zaten demiyorlar. Çok az soran oluyor sadece. Kursuna falan gittin mi diye o kadar. Üniversite de umarım böyle devam eder de ama ben yine de artık bu durum tamamen bitsin istiyorum.

Hocam diğer kısımda cevap yazılmıyor. Nasılsınız iyi misiniz?
 
Arkadaşlar merhaba. 15 yaşındayım ve kekeme birisiyim. Çok yok ama yine de zorlanmalar yaşıyorum maalesef. Küçükken birkaç kere bununla ilgili yerlere gittik ama pek etkisi olmadı açıkçası. Bazen çok iyi konuşuyorum, bazen çok kötü. Sınıfta bildiğim soruları yapmıyorum, yapamadım diyorum ve geçiştiriyorum. Hocalar da bazen düşük not veriyorlar. Bununla ilgili yerler buldum aslında. Ama ileme gitmek istediğimi söyleyemiyorum. Çünkü çoğu kişiye anlatıyorlar gittiğimizi. Anlatmayın diyorum, ama anlamıyorlar. Kimseye söylemeyelim falan diyorum yine dinlemiyorlar. Evde kitap okuyorum bazen aynanın karşısında, ama gidip yine anlatıyorlar. Onlar yokken okumaya çalışıyorum. Ailem bu konu hakkında konuşurken sanki yanlarında hiç yokmuşum gibi düşünmeden konuşuyorlar. Ama artık gerçekten bunun bitmesini istiyorum. Maddi durumumuz iyi. Ama yine de gerekirse bilgisayarımı da telefonumu da satarım ama yine de bitsin istiyorum. Sizce biter mi? Ne kadar süre de biter? Bitse de tam mı biter? O kadar kafam da soru var ki. Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.

Bu arada yazmayı unutmuşum da. İlkokul ve ortaokul da sıkıntılar çektim. Ama lise de hiç öyle olmadı. Herkes birbirine karşı çok saygılı. Kilolusunu da kısasına da kimse bir şey demiyor. Bana da zaten demiyorlar. Çok az soran oluyor sadece. Kursuna falan gittin mi diye o kadar. Üniversite de umarım böyle devam eder de ama ben yine de artık bu durum tamamen bitsin istiyorum.

Benzer durum kardeşimde de var. Konuşurken sakin olmak ve yavaş acele etmeden konuşmak lazım. Kitap okumak ya da şarkı söylemek bu hastalığı tamamen olmasa da bir nebze olsun düzeltir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı