Kelebek bıçak taşımak suç mu?

Maksat bıçaklamak değil bıçağı görünce korkmaları. Çakıya göre daha etkili olabilir diye düşündüm.
Şikayet ederlerse korkutacağını mı söyleyeceksin? Başını belaya almaya gerek yok. Çok istersen cüzdana sığan kartlık bıçakları var. Çok acil bir durum olduğunda, sana zor kullanmaya kalkarlarsa tedbir amaçlı belki durabilir.
 
Maksat bıçaklamak değil bıçağı görünce korkmaları. Çakıya göre daha etkili olabilir diye düşündüm.
Böyle aletlerde asıl sıkıntı elindeki bıçağı kaptırırsan ayranının döküleceğidir. Bıçak taşımak suçtur.
 
Maksat bıçaklamak değil bıçağı görünce korkmaları. Çakıya göre daha etkili olabilir diye düşündüm.

Kardeşim karambit veya meyve bıçağı bile çeksen aynı etkiyi gösterir kavgada bıçak çıkarsa iş değişir küçüğü büyüğü yoktur bunun. Çakıyı kastetmedim bu arada.
 
Arkadaşlar artık kendimi her türlü tehlikeye karşı koruyabilmek için önlem almaya karar verdim. 1 adet kelebek bıçağı alacağım. Acaba bunu zabıta veya polis bulursa başıma bir şey gelir mi? Çok da tekin bir ülkede yaşadığımızı pek düşünmüyorum. En son dayılarla başıma bir olay geldi, ondan sonra da artık kendimi korumak için bir şeylerimin olmasını gerektiğine karar verdim. Dövüş sporu falan da aklıma geldi ama birileriyle kavga edeceğime bıçak çekip korkutabilirim belki.

Not: 15 yaşındayım.
Fazla film/dizi izlemişsin ara ver az. Gaza gelme o kelebeği sonra gözüne sokarlar :)
 
Neden kelebek bıçak? Savunma için en iyisi sustalı bıçaktır.
Kelebek bıçağı kullanamazsın muhtemelen.

Ama tavsiyem bıçak taşımamanız. En iyisi bir savunma sporuna gidin. Bıçak yüzünden başınıza olmayacak işler gelebilir. Bıçak da ateşli silah gibi değildir :) Sana dönebilir ucu.
 
Açıkçası boşu boşuna geleceğinizi riske atmaya bence değmez, ama bu yolda yürürken başınıza bir şey gelecek korkusuyla gençliğinizi heba edecekseniz demek değil. Hiçbir şekilde suç teşkil etmeyecek alet/aletleri yanınızda bulundurun bence.
 
Bir öfke ile saplarsan başın büyük derde girer o tür bıçaklar hem kolay çıkartılır hemde saplama amaçlı olduğu için boyutuna ve saplanan uzva göre arkasından da geçer etin. Ateşli & ateşsiz silahlar kanunlarına göre taşınması suç.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı