Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayımızı 13 Şubat'ta belirleyeceğiz

Cumhurbaşkanı adayımızı demiş. Büyük ihtimal kendisi olmayacak.

Kendisinin olacağına ihtimal bile vermiyorum.

Çünkü her zaman başarılı olacak kendisi. Kaybeden aday olacak ama oy %1 fazla alsa bunu ben sağladım diyecek. Böylece partinin başında hala oturabilecek yüzü kendinde bulabilecek. Dolayısı ile kendini ateşe atmaz.
 
Hadi onu geçtim, bu iki partiye de vermem. Milletvekili çoğunluğu 6'lı Masada olmazsa AKP ha iktidarda olmuş ha olmamış hiçbir şey değişmez. Bu tür partiler genellikle oy bölerler. 6'lı masaya basmanız en iyisi olacaktır.
Zafer hakkında görüşlerinize katılıyorum ancak Memleket Partisi'nin oy bölme gibi bir niyeti olmadığını düşünüyorum. Hatta Muharrem İnce: "İlk turda içinizden geçene verin, ikinci turda Erdoğan'ın karşısındakine verin." diye bir şey söylemişti. O konuşmayı bulamadım ancak bunu buldum, benzer şeyleri anlatıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Muhtemelen mecliste de aynı şeyi yapacaktır. Ki halkı da arkasına alabilirse 2028'e kadar, ülke için başarılı olabileceğini düşünüyorum. Çizgisini bozmazsa tabii. Zaferle ittifak yapmasını da asla desteklemiyorum.
 
lakin hala iç tartışmalar devam ediyor yani kim aday çıkacak bu da muamma.
Bana kalırsa Kılıçdaroğlu aday olmayacak gibi ve büyük ihtimalle üç aşağı beş yukarı kimin aday olacağı masada çoktan belli olmuştur. Bir süreç dahilinde hareket ettikleri çok belli, belki de o sürece göre adayı açıklamayı umuyorlar. Bana kalırsa masanın iki adayı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. İşi ilk turda bitirmeye odaklı oldukları için bu ikili arasında hala tartışıyorlar bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı