Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayımızı 13 Şubat'ta belirleyeceğiz

Oy bölme derken o anlamda demedim. Yani öyle bir amacı olmasa dahi (ki yok. Muharrem Ince'yi severim) yine de kasitsiz olarak bölüyor. Suç kesinlikle onda değil bu arada. Eksik anlatım yapmışım.
Hocam şöyle, milletvekilliği konusunda da bölünse dahii Erdoğan'ın çoğu kararına destek olmayacaklardır. Ki vekil sayılarını güncel olarak kontrol etmedim ama zaten meclisin yarısı AKP-MHP ittifakı olarak hatırlıyorum. Oy bölmese bile %50 çıkıyor diye biliyorum.
 
PKK'nın şehit ettiği şehit aileleri de Türk! Kemal dedem baş terör destekçilerini çıkartacak ama! İnsanlar ölüyor katili CHP mi şimdi
CHP ile ne alakası var? Bu ülkede PKK'nın bulunma sebebi AKP. İsterseler HDP denilen terör partisini kapatırlar niye yapmıyorlar? Kürt oylarını almak için mi? Daha düne kadar HDP ile toplantı yapan ben miydim?
 
Oy bölmekten bahseden arkadaşlar mevcut. Kimse kimsenin oyunu bölmüyor, bölemez de zaten.

AKP 50+1 alamayacağı için, seçim ikinci tura kalacak. İkinci tura sürpriz olmazsa AKP ve CHP kalacak. O yüzden oy bölme söz konusu değil.
%51 ile alacak görürsün. Hemde ilk turda. Anketlere göre konuşmayın daha seçim stardı verilmedi. Mart gibi piyasa paraya boğulacak .
 
%51 ile alacak görürsün. Hemde ilk turda. Anketlere göre konuşmayın daha seçim stardı verilmedi. Mart gibi piyasa paraya boğulacak.

Göreceğimiz tek şey AKP iktidarının sonu olacak.
 
%51 ile alacak görürsün. Hemde ilk turda. Anketlere göre konuşmayın daha seçim stardı verilmedi. Mart gibi piyasa paraya boğulacak .
AKP en zayıf dönemlerini yaşıyor. En güçlü dönemlerinde bile genel seçimlerde sadece %50+1'e yakınlaştı. AKP'nin şu an ortalama oyu 32-35 civarlarında. 50+1 alamaz.
 
Düz mantık; bir tarafta %40 oy, diğer tarafta %60. tek yapılması gereken tüm muhalefeti kenetlemek. Kimin ne tarafta olduğu önemsiz artık. Aday bile önemsiz.

Aday seçecek zamanı geçeli çok uzun bir zaman oluyor Türkiye'de biz şu olmasın bunu yan cebime koy kavgası yaparken karşımızdakiler kendi kitlesine ek olarak gurbetçilerin çok büyük bir kısmından ve bütün vatandaşlık verilmiş mültecilerden oy olacak zaman muhalefete muhalif olma zamanı değil.
 
@goldmanck Kesinlikle. Muhalefete muhalefet olmama bilinçsizlik yahut cahillik olarak da algılanmamalı. Her şeyin farkındayız, içten içte bazı meseleleri biz de eleştiriyoruz ama bunların ne vakti ne de sırası. Ülke yönetiminin değişmesi gerektiği hususunda aynı görüşe sahip herkes aynı çatıda toplanmalı ki başımızdakileri sandığa gömebilelim.
 

Geri
Yukarı