Kemal mi, Kamal mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu neden saptırmak istiyorsun ya d abana Atatürk düşmanı gözüyle mi bakıyorsun?
Sana diyorum ki Anıtkabir'de böyle yazıyor. Nasıl bir manipülasyon çabası içerisine giriyorsun anlamadım.
Hocam size bir şey demiyorum. Atatürk düşmanları oluyor, bizi manüpile etmeye çalışıyorlar. Kamal yazdığını biliyorum. Özür dilerim, sizi üzmek değildi amacım.

Eskiden dediğindenmiş şimdi Kemal.
Ben ölünce ismimi değiştirecek misiniz?
Peki Allah kelimesine ne demeli? Kelime "elif-lam-lam-he" şeklinde. 'El' + 'İlah' kelimelerinin birleşimi. Başta E sesi var. Ama biz onu A olarak söylüyoruz. Etrafında 'Ellah' diyen kaç kişi var?
Elif kelimesi yalnız konulursa A olabiliyor işte, zaten Kemal kelimesi içinde Elif olması lazım ve siz o elifi siliyorsunuz diyorum. Kendi kendini yalanlıyorsun, ilk mesajları okudun mu?

Ben ölünce ismimi değiştirecek misiniz?

Elif kelimesi yalnız konulursa A olabiliyor işte, zaten Kemal kelimesi içinde Elif olması lazım ve siz o elifi siliyorsunuz diyorum. Kendi kendini yalanlıyorsun, ilk mesajları okudun mu?
İlk mesajları pek okumadım. Ve benim düşüncem eskiden imla kurallarının farklı olduğudur. Bununla ilgili bakabilirsiniz internetten. Eskiden farklı yazılan bir çok kelime var.

Kökü arapçadır ve İslamiyet ile birlikte tedavüle girmiştir. İslamiyet öncesi Arap sözlüğünde Kemal yoktur.
Konuyu açarken ''Arapça sözcüklerin Türkçede neden değişime uğradığı'' hakkında bilgi edinmek için mi açtın?
Yoksa İslam dini altında Cumhuriyet değerlerini eleştirmek için mi?

1900'lü yıllardan itibaren Türkçede birçok kural değişti.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı