Kenarda bir parayla oyun şirketi açıp büyütmek

Hocam onu yapmanız için en fazla 80K-90K lazım. O parayla ancak yapabilirsiniz. Eleman ücreti, oyun için oyun motoru, yazılım ve birkaç iş daha var. Hele ki bir oyun motoru alınca en az 40K ya düzgün bir tane alırsınız.
 
Hocam onu yapmanız için en fazla 80K-90K lazım. O parayla ancak yapabilirsiniz. Eleman ücreti, oyun için oyun motoru, yazılım ve birkaç iş daha var. Hele ki bir oyun motoru alınca en az 40k ya düzgün bir tane alırsınız.

Çok küçük bir oyun yapsamda olmazmı çok bûük oyun yapmasam küçük oyunlar yapsam 30 bin yetmezmi oyun motoru olarak da unitiy falan kullansam olmazmı.
 
Mobil oyun yapıp şirketlere satarak sermayeni büyütebilirsin, bana göre küçük bir şirket için bile en az 200 bin lira lazım, yeri kiraladınız diyelim, bunun her ay kirası, elemanların maaş+sigortası, faturalar, şirket içine alacağınız bilgisayarlar vesaire var, ayrıca sizin kendi kişisel geçiminiz için de para lazım. Bu oyunu tek başınıza da yapıp çıkartabilirsiniz çünkü çok komplike değil, baktınız güzel sattı ona göre devam edersiniz.
 
Açıkcası fiyat konusunda bir şey diyemeyeceğim ama haberlerde görmüştüm. Bir türk mobil oyun yapıyor ve oyun tutuyor. Sonra ne kadar sattılar tam hatırlayamıyorum ama milyonun üzerindeydi belki çok üzerinde. Yapılması kesinlikle imkansız değil bu aklınızda olsun. Hayal gücünüz, yeteneğiniz ve bilgi birikimi ile çok şeyler başarılabilir. Belki şöyle diyorsundur kimse yapamadı ben mi yapıcam, örneği var TR'de ama nadir. Umarım böyle düşünmüyorsundur.
 
Mevcut birikiminizin bir ay bile dayanması mümkün görünmüyor. Bir atılıma girmeden önce kendiniz bir oyun geliştirip, denemeler yapmalısınız bence. Elemanlar, bilgisayarlar vb. şeyler için ciddi bütçe gerekebilir. Asgari ücret versen bile bir çalışanın masrafı aylık 4.000 tl yi buluyor. Kısacası çok erken bir girişim olur.
 

Geri
Yukarı