Kendi konumuzu çözdüğümüzde kendimizi sürekli çözüm olarak işaretlemek mümkün mü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

SIRINDOSCARF

Kilopat
Katılım
20 Mayıs 2018
Mesajlar
8.553
Çözümler
35
Yer
BURSA-BANDIRMA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merak ettiğim bir konu var. Biz kendi konumuzda mesela bir sorun ortaya koyalım ha şunu yaptım oldu diyerek çözüm işaretleyelim. Ve bunu sürekli yaparsak bir yaptırımı oluyor mu? Sonuçta ortada bir sorun varsa ve bunu kendi sorunumuzu çözsek bile sonuçta sorun çözüyoruz. Yaptırımı olmamalı. Ama böyle bir konuda kurallarda göremedim ama tam anlamıyla kesin bir yaptırım var mı? Yoksa sadece birkaç defa mı izin veriliyor? Sorumu cevaplarsanız sevinirim.
 
Sorunu kendi başınıza çözdüyseniz ve çözümünü yazdıysanız kendinizi çözüm işaretlemenizde bir sakınca yok. Yani yaşadığınız bütün sorunları siz çözdüyseniz sizin mesajınız seçilebilir veya siz seçebilirsiniz.
Hocam bilmece gibi bir cevap olmuş :D Morpheus aklıma geldi.

Ben de bilmece tarzı bir şeyler yazıyorum o zaman, bu olaya dahil olmak hoşuma gitti :D

Ya sorunu açan bizsek ama sorunu çözemediysek, başkasının bu konuyu çözmesi bizim o konuyu ortak çözmediğimizi mi gösterir, yoksa ortak çözdüğümüzü ama asıl çözümü o başkasının çözdüğünü fakat bizim de çözümde rol aldığımızı mı gösterir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1 kere konu açarsın, sonra bulursun. Konu açmakta erken davrandığını fark edip konuya çözümü yazar ve işaretlersin.

2. defa olur, insanlık halidir, yine aynı olay yaşanmıştır ve işaretlersin. Ama 3, 4, 5 oldu mu insan şüphelenmiyor değil, şahsi düşüncem kasıtlı olarak yapıldığı yönünde olur. Madem yaşadığınız sorunları burada paylaşıp çözümünü sunmak istiyorsunuz, rehber olarak paylaşın.

Amacınız insanlara yardım etmek değil de, şaşalı profil fotoğrafınızın altındaki basit sayıların miktarını arttırmaksa yaptığınız hoş bir şey değil. Yapmayın.
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Yok olur bazen insan çözüm sayım çok gözüksün der yapar diye sormuştum. Dün bir konuda kendi sorununu kendi çözem bir arkadaştan aklıma geldi sorma ihtiyacı hissetmiştim.@research senin cevapını çok beğendiğimi söyleyebilirim. Ben mesela ekran kartının sorununu çözemedim gördüğüm kadarıyla sizlerde çözemediniz o zaman biz kardeş miyiz 🫂🫂
 
Anlık olarak toplam çözüm sayımın 5 tanesinde kendi konularımdaki mesajlarım işaretli. 2 tanesi 2020'den kalma. Diğer 3'ünü kendim işaretlemiştim. Ama bu 5 konunun cevabını kendim vermiştim.

Bunlar dışında kendim çözüme kavuşturduğum birkaç konu daha var, ama onları özellikle kendi mesajımı işaretleyip sonuçlandırmanın hoş olmadığını fark ettim. Her ne kadar cevabını ben versem de. O konuları raporlayarak moderasyona hiçbir mesajı çözüm işaretlemeden sadece başlığa çözüldü tagi eklemelerini söyledim. Bundan sonra da kendi konularımı kendim çözüme kavuşturursam hep öyle yaparım. Ama görüyorum ki bu sistemi suistimal eden kişiler var. Hatta birisinin çözüm sayısının yarısı kendi konularındandı, ismini vermeyeyim. Her ne kadar izin verilse de hoş bir durum değil.
 
@wanetage, sanırım rank almak için uğraşıyorlar gördüğüm kadarıyla.

Belki mod olurum olayına yapan varsa belki olabilir. Ama ben çoğunlukla gördüğüm çok işe yaramadığı. Ha ama başkalarının sorununu çözmekten dolayı artıyorsa o kullanıcı mükafatlandırılır bence.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı