Kendi paranızı isteme konusundan evden kovulmaya gelmek

Kusura bakma kardeşim abin olarak biraz argo konuşucam böyle anne baba olmaz olsun diyorum.Sen okuyorsun öğrencisin yaşın 16 daha sana çalış diyip birde evde yükmüşsün gibi davranmaları çok acı.Sen okumaya devam et ama derslerine çok çalış ve iyi bir yerlere gel gün gelecek annen baban bu dediklerinden utanacaklar.

Sen morelini bozma ama eve yardımcı ol bakkala vesaire bir yere gidilecekse git evin işlerine yardım edebilirsin.Ben 21 yaşına kadar ev işleri bakkal'dır her şeye koşturdum yemek dahi yaptım.
 
Git bu evden. Sana daha bakmayacağız, anca giderin var. Hadi doğru babannenin evine git. Daha bu eve gelme. Benim senin gibi evladım yok. Daha benden para falan da isteme. Gerçi gider misinin ki? Burada yerin rahat. Oturduğun yerde yaşıyorsun. Git çalış. Daha gelme bu eve. Anca size para harcıyoruz. Sen gidersen rahat yaşarız
Bu kısım gerçek mi?
Eğer doğruysa durum vahim. Onları karşına al ve sakin bir şekilde bu tavırlarını sonlandırmalarını iste.
Yoksa da 1 dk bile durma git oradan.
 
1-) Evden kovamaz, ben olsam şimdiye kadar şikayet etmiştim velevki evden kovulan arkadaşım bana şiddet uyguluyorlar deyip polisi aramıştı, annesini babasını sorguya çakmişlerdi.
2-) İyi bir üni kazan ve dava aç, 15-20 bin gibi bir para alabiliyorsun annene açarsan.
Ben olsam evden kaçardım.
 
Hocam bu benim aklıma da geldi ama bir yerde yetkiliyim. Yetkili olmak için çok uğraştım. Eğer belli bir süre girmez isem yetkim alınıyor.
Sizin durumunuz biraz özelmiş hocam. Kardeşinizi maaşa bağlayabilirsiniz. Eğer bir yerden burs yada harçlık gibi bir şey geçiyorsa elinize, kardeşinizle her odayı topladığında 2tl vereceğim gibi bir anlaşmayla sözleşmeli eleman tutabilirsiniz kendinize.
 
Asla aile ile para alışverişi yapılmaz hocam. Bu bir çocuk için altın kuraldır. Diğer meseleye gelecek olursak, ailenizin tehditlerinden korkmamanız gerekiyor. Sizi teknolojik aletle mi tehdit ediyorlar? Gülün hatta kahkaha patlatın ve bana ne deyin. Verdikleri cezanın umrunuzda olmadığını gösterin. Kitap okuyun. Aklınıza gelen tasarımları yapmaya çalışın. Ders çalışın. Bir aktivite yapın ki teknolojik aletin sizin için bir eksiklik olduğunu görmesinler. Bir süre sonra yapmazlar, bırakırlar diye düşünüyorum.
Aynen öyle.
 
Sizin durumunuz biraz özelmiş hocam. Kardeşinizi maaşa bağlayabilirsiniz. Eğer bir yerden burs ya da harçlık gibi bir şey geçiyorsa elinize, kardeşinizle her odayı topladığında 2TL vereceğim gibi bir anlaşmayla sözleşmeli eleman tutabilirsiniz kendinize.

Maalesef bir para gelmiyor bir yerden. Arada akrabalarım bayram harçlığı gibi para veriyor sadece.
Bu kısım gerçek mi?
Eğer doğruysa durum vahim. Onları karşına al ve sakin bir şekilde bu tavırlarını sonlandırmalarını iste.

Maalesef gerçek hocam. Karşıma alıyorum,durumu anlatıyorum ama hala aynı. Haksız olduklarını kendileri de biliyorlar muhtemelen ama daha da üste çıkmaya çalışıyorlar. Hani derler ya hem suçlu hem güçlü.
 
Git bu evden. Sana daha bakmayacağız, anca giderin var. Hadi doğru babannenin evine git. Daha bu eve gelme. Benim senin gibi evladım yok.

Bakamayacaksa neden doğurdu? Bunlara denilecek çok söz var ama neyse. Allah sabır versin. Bir an önce o evden gitmeye bakın.
 
Maalesef bir para gelmiyor bir yerden. Arada akrabalarım bayram harçlığı gibi para veriyor sadece.

O zaman sabredin hocam. 2 yılınız kalmış. 2 yıl sonra şehir dışından üniversite kazanıp kaçabilirsiniz. Ailenizin sizi fazlalık gibi görmesi çok üzücü. Halbuki siz Allah'ın sizi kendi makamı ile muhatap edeceği kadar değerliydiniz. :(
 

Geri
Yukarı