Kendi paranızı isteme konusundan evden kovulmaya gelmek

Böyle bir durumda birinci tavsiyem ailenizin tehditlerini umursamamanız ve şayet ki bir yaptırım uygularlarsa da gülüp geçmenizi tavsiye ediyorum. Yaptırım uyguladıkları şeye bağlı olmadığınızı gösterirseniz o yaptırımı uygulamaktan vazgeçerler. Eğer ki olmuyorsa bir başka akrabanıza veyahut devlete sığınabilirsiniz.
 
Bugün normalde ders olmaması lazımdı. İngilice hocamız ise bugün telafi ders yapacağımızı söyledi. Annem ise beni cezalandırmak için laptobun fişini saklmışdı. Derse girmek için fişi istedim ve ''Çok da umurumda. Girme derse.'' dedi. Sonra ben ise biraz sesimi yükselterek ''Derse gireceğim. Fişi verir misin ?'' dedim. Annem ise ''Annene bağır bağır. Karşındaki annen. Saygını öğren. Vermiyorum fişi.'' dedi. Ben ise babamı arayıp fişin yerini öğrendim ve derse girdim.
 
Evden git demek de nedir? O zaman doğurmasaydın. Annenin 8₺ harcayacağım deyip 25₺ harcaması gerçek bir sahtekarlık. Bari evladına yapmazsın. Kardeşinin odasını sen toplamak zorunda değilsin. Yok neymiş efendim "Oturduğun yerden sana bakıyoruz. Git bu evden. Sana daha bakmayacağız, anca giderin var. Hadi doğru babannenin evine git. Daha bu eve gelme. Benim senin gibi evladım yok. Daha benden para falan da isteme. Gerçi gider misinin ki? Burada yerin rahat. Oturduğun yerde yaşıyorsun. Git çalış. Daha gelme bu eve. Anca size para harcıyoruz. Sen gidersen rahat yaşarız. Okulun için kitap aldım defter aldım." Lan daha çocuk karşındaki çocuk. Çocuk bir büyük değildir ve her işi yapamaz. Ülkede böyle bir algı var maalesef. Bir de Ebeveynler biz laptop veya bilgisayar başına geçine oyun oynadığımızı sanıyorlar. Sadece oyun oynasaydık oyun konsolundan oynardık adı üstünde ''Oyun Konsolu'' Yemin ederim burama kadar geldi. Bir gün böyle tip insanla karşılaşırsam onlara tokat gibi laflarım var. Dil herkeste var beyin herkeste yok. Bu ikisine sahipsin ancak değerini bilmediğin için kullanamıyorlar. Onun gibi insanları özellikle de ebeveynleri gördüğümde gülerek izliyorum ve onlar içini şu kelimeyi diyorum: ''Yazık''.

Toplumda 3 tip insandan nefret ederim:

1-Boomer olan yeniliklere karşı olan, geri kafalı, aşırı gelenekçi ve muhafazakar insan.
2-Psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan hatta tecavüz edip öldüren cani insan dışı varlıklar.
3-Çocuğa her türlü şey için baskı yapıp tehdit eden aileler.


Bu 1. tipe dolaylı, 3. tipe direkt olarak girer. Bu arkadaşlar benden korkmalı. Çünkü insanlara böyle davranırlarsa karşılarında Cengaver karuB'u bulur ve linç gazabıma uğrarlar. Benden bu davranışı ve hareketleri terk edene kadar benden kaçamazlar.
 
Son düzenleme:
Hocam ağzınıza geleni sayın. Sadece uçkurlarının ucuyla düşünen varlıktan ötesi değil bana göre anne baba. Tabi hepsi öyle değil. İçinizi döktükten sonra çekin gidin evden. Ben aynısını yaptım şimdi başıma kakamıyorlar akıllandılar. Tek temennim iyi bir meslek sahibi olup param için bana yalaklandıklarını görmek.
 
Bugün normalde ders olmaması lazımdı. İngilice hocamız ise bugün telafi ders yapacağımızı söyledi. Annem ise beni cezalandırmak için laptobun fişini saklmışdı. Derse girmek için fişi istedim ve ''Çok da umurumda. Girme derse.'' dedi. Sonra ben ise biraz sesimi yükselterek ''Derse gireceğim. Fişi verir misin ?'' dedim. Annem ise ''Annene bağır bağır. Karşındaki annen. Saygını öğren. Vermiyorum fişi.'' dedi. Ben ise babamı arayıp fişin yerini öğrendim ve derse girdim.
Telefonlarının şarj aletini sakla ve istediklerinde verme. Bagirirlarsa da "ben senin oğlunum bir şarj aleti için mi bana bağırıyorsun?" de.
 
Yurda gitmek istemiyorsanız sabredeceksiniz, akrabalarınızın evine giderseniz zaten gelip alırlar sizi. Velayetiniz onlarda sonuçta.
600-700 birikmişiniz varsa ikinci el Netbook alın, sonrasında da ilk otobüs biletiyle akrabanıza gidin denemek isterseniz. Ama dediğim gibi velayetiniz onlarda, sosyal hizmetleri aramadığınız (ya da reşit olmadığınız) sürece bir şey değişmez.
 
Cüzdanımda 50 TL vardı....
Net diyorum böyle annem olsa şuanda komadaydı... Psikolojik şiddetin haddi hesabı yok bu ne be? Derslerine çalış ipleme istediğini yap ileride 1 barda suya muhtaç olduklarında yanlarına gidip de vermezsin. Planını yap kendi hayatını kur. Kendi dışkılarında boğulsunlar. Okurken delirdim.
 
O aileden hiçbir hayır gelmez, yıllarca daha çok yorulacak olsan bile gidebiliyorsan ayrıl evden. Akıl sağlığını korursun, gururunu kırdırmazsın, kendi ayaklarının üstünde durmayı da öğrendiğinde onlar arkandan koşacaklar. Sen yol verirsin o zaman da.

Ben de evden ayrıldığımda (kovulmak diyelim) 16 yaşındaydım, hemen bir iş bulup karın tokluğu ve biraz cep harçlığına çalışmaya başladım. Şirketin arka odasındaki kanepede yattım uzun süre, patronların evlerinde duş aldım, çamaşırlarımı yıkayıp ofisin arkasında kuruttum. Sonra lise - iş, üniversite - iş derken 9 yılım çok zor geçti ama şimdi çok mutluyum. Kimseye minnettar değilim, neye sahip olduysam kendi emeklerim sayesinde sahip oldum, her şeyin üstesinden kendim geldim ve hayatla ilgili hiçbir şey beni sarsamaz artık. Yeri gelecek 3-4 saatlik uykularla günlerini geçireceksin ama emin ol seni bir yük olarak gören ailenin yanında yaşamaktan bin kat daha iyidir bu.
 
Son düzenleme:
Birincisi anneden para istemek nedir ya? Ben hiç umursamam örnek bir keresinde biriktirdiğim 1000TL'ye annem altın almış hiç umrumda değil alabilir benim param onun parası fark etmez, bir kerede biriktirdiğim 500TL'ye kıyafet, iç çamaşır falan almış yine umrumda olmadı aileyiz biz canım ben çok kez para biriktirdim ve sadece 250TL'ye bisiklet aldım geriye kalan biriktirdiğim paraları hep annem yedi, dini açıdan anneye öf bile demek sakıncalı sesini yükseltmemen lazım ben ailem ile çok iyi anlaşıyorum.

Diğer konuya gelirsek bana teknolojiyi yasaklasalar umrumda olmaz gülerim hatta, ama bir çocuğada şunu şunu biz ödüyoruz sen çalışmıyorsun demek ebeveyn suçudur sana tavsiyem hiç sesini çıkarma işine bak, eğer bağırarak zorlarlarsa senden para istediğim için özür dilerim diye söyleyerek istediklerini yap çık git.

(İnancın var mı bilmem ama dini açıdan aileye karşı gelen Allah'a karşı gelmiştir)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı