Kendi şarj istasyonumuz olmadan elektrikli araç almak mantıklı mı?

trkisser77

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar aktif olarak kullandığımız benzinli yarı hibrit bir aracımız var aylık araca en az 2500 3000 TL benzin gidiyor aracı daha yeni geçen sene aralıkta almıştık. O zamanlar ailemle elektrikliye karşı bir ön yargı vardı fakat şu an kırılmış durumda 6. ay dolduğunda satmayı ve elektrikliye geçmeyi düşünüyoruz fakat evimizde şarj istasyonu yok yani sadece dışarıdan şarj edebiliriz bu da maliyet ve menzil hesaplama istasyon arama olarak yansıyor. Yazın sadece 150 km uzaklıktaki şehre yolculuk yapıyoruz onun dışında tamamen İstanbul şehir içinde kullandığımızı düşünürsek sizce elektrikli araca geçilmeli mi?

Ben de yakın zamanda elektrikli araba almayı düşünüyordum ancak hem evde şarj edememe durumum hem menzil sorunları hem de bu konuda ilerleyen yıllarda atılacak daha sağlam adımların olduğunu bilmemden dolayı vazgeçtim. Doğa dostu bir insanım ama maalesef benzinle devam.

Ben de yakın zamanda elektrikli araba almayı düşünüyordum ancak hem evde şarj edememe durumum hem menzil sorunları hem de bu konuda ilerleyen yıllarda atılacak daha sağlam adımların olduğunu bilmemden dolayı vazgeçtim. Doğa dostu bir insanım ama maalesef benzinle devam.
Batarya teknolojisi insanlığın en yavaş geliştirdiği teknolojilerde başı çekmekte neredeyse. Halen normal kullanımda 1 günü aşabilen pil ömrüne sahip telefonlarımız falan yok. O yüzden yakın zamanda büyük bir devrim yaratılacağını düşünmüyorum. 50 sene önceki araç ile de tek depoda 1000 km gidebiliyoruz şimdi de tek depoda 1000 km gidebiliyoruz. 50 sene geçmiş ama içten yanmalı motor teknolojisinde yakıt sarfiyatı hâlen aynı kalmış.

Ben menzil olarak değilde daha çok evde istasyon olmadan kullanılabilir mi diye merak ediyorum bana kalırsa şu an bir sürü istasyon var halihazırda menzil veya şarj imkanı olarak oldukça fazla fakat maliyet ve zaman konusu kafamda kaldı. Batarya konusunda zaten BMW grubu 8 yıl 180.000 Km garanti veriyor o yüzden kafam rahat.

İyi günler arkadaşlar aktif olarak kullandığımız benzinli yarı hibrit bir aracımız var aylık araca en az 2500 3000 TL benzin gidiyor aracı daha yeni geçen sene aralıkta almıştık. O zamanlar ailemle elektrikliye karşı bir ön yargı vardı fakat şu an kırılmış durumda 6. ay dolduğunda satmayı ve elektrikliye geçmeyi düşünüyoruz fakat evimizde şarj istasyonu yok yani sadece dışarıdan şarj edebiliriz bu da maliyet ve menzil hesaplama istasyon arama olarak yansıyor. Yazın sadece 150 km uzaklıktaki şehre yolculuk yapıyoruz onun dışında tamamen İstanbul şehir içinde kullandığımızı düşünürsek sizce elektrikli araca geçilmeli mi?
430 km ve uzeri karma menzilli araclarin sorun yaratacagini dusunmuyorum arti olarak isi pompasi da olursa kis mevsimi icin iyi olur, kendi sarj istasyonunuz olmasa da olur bence artik avm'lerde falan buyuksehirlerde cogu yerde sarj istasyonu var ve eskisi gibi yavas sarj etmiyorlar.

Yeni konular

Geri
Yukarı