Kendimi aptal hissediyorum

Aslında satranç biraz taktik ve asıl olarak stratejiye dayalidir.
Herkes satranç oynayamayabilir pratik gerek ama bilemeyiz kendini daha iyi gördüğün şeyleri yap ama belki öylesindir kimse dünyanın zekisi değil bende de aptallık var bende de eziklik var taktiğim zamanlar var ama bu kadar değil.
 
Merhaba biraz saçma bir konu olacak evet ama şu an içim içimi yiyor bu durum yüzünden.

Son 1 haftadır kendimi geri zekalı gibi hissediyorum bu satranç oynamamla başladı. Uzun zamandır ilk defa satranç oynayayım dedim ve oynadığım 10 maçın hepsinde yenildim tam iyi gidiyorum ve sonra aniden bir şeyler oluyor bir bakıyorum şah mat olmuş. Bununla birlikte başlayan bu his hala canımı çok sıkıyor bir şeye kalkıştığım zaman öz güvensiz hissediyorum. Şu an sanki herkes çok zeki bir ben aptalmışım gibiyim biraz komik gelebilir fakat internetten farklı farklı sitelerden IQ testleri çözdüm ne kadar doğru bilmiyorum fakat ortalama hep 126 - 134 arasında çıkıyor.

Bu histen kurtulmam için ne yapmam lazım herkesten ezik gibi hissediyoeum.

Satranç taktik ve zeka oyunudur, belki de kendi hamlene odaklanırken diğer hamleleri görmezden geliyorsun istemeden. Düşmanının da hangi hamleyi yapacağını düşün, sadece kendi hamlene odaklanma yoksa "aa, bu taş bunu nasıl yedi?" diye kalırsın. Öz bilincin varsa ve kendi içinde kendinle tartışıyorsan çok sıkıntı değil. Biliyorsun son zamanlarda IQ kavramına EQ eklendi. EQ yani duygusal zeka da en az IQ kadar önemli. Hatta EQ IQ'dan daha önemli diyenler bile var. Duygusal zeka senin diğer insanlar ile nasıl iletişim kurduğuna bağlı veya duygularını kontrol edebilmene bağlı. Kendini aptal sanıyorsan aptal değilsindir, asıl aptal olanlar kendini zeki sanan gerçek aptallar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı