Kendimi Tükenmiş Hissediyorum

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mimarlık öğrencisi - Tasarımcı
Herkese merhaba. Kendimi çok kötü hissediyorum. Yaklaşık 5 aydır monoton'um. Hayattan soğudum, nefes almak'ta istemiyorum vermek'te böyle valla hiç birşey yapmak istemiyorum. Ölmek'te istemiyorum ölmemek'te. Boşlukta hissediyorum kendimi. Çok salak, gerizekalı, aptal, gereksiz, artık ve beyinsiz hissediyorum. İnsanlar beni bu duruma getirdi biliyorum. 12. sınıfa gidiyorum YGS ve LYS'e çok az kaldı onun stresi var, insanların baskısı var, maddi durum sıkıntısı var, geride kalma sıkıntım var, ortamlara ayak uyduramama sıkıntım var. Abi bende bütün sıkıntılar var resmen. Saçmalama şeklimden siz anlayın sıkıntımı. Eskiden 24 saat'in 15 saatini ders çalışmaya ayırırdım ciddiyim. Şimdi 24 saatin 1 dk'sını dahi ayırmıyorum o derece. Sıkıldım hayattan ya. Lütfen senden daha kötü olanlar var onlara bak ismet şükret haline demeyin. Şükrediyorum halime tamam'da benim durumumu o durumla kıyaslamayın. Herkesin acısı kendine fazladır. Tavsiyelerinizi bekliyorum kötü yorumlarınızı değil. Teşekkürler. İyi günler...

Son düzenleyen: Moderatör:
@ismet hakan Öncelikle geçmiş olsun, sizinkine benzer durumu bende bir süre yaşadım(sizinki kadar olmasa da). Şu an bende YGS - LYS sınavlarına hazırlanıyorum fakat şunu söyleyebilirim yaşadıklarınızı bir nebze unutabilmeniz için sizi hayata bağlayan bir şeyler olması gerekiyor. Şahsen bende aşırı bıkmış ve sıkılmış durumdayım ancak unutmayalım ki bu hayatın sonu değil.

@ismet hakan Öncelikle geçmiş olsun, sizinkine benzer durumu bende bir süre yaşadım(sizinki kadar olmasa da). Şu an bende YGS - LYS sınavlarına hazırlanıyorum fakat şunu söyleyebilirim yaşadıklarınızı bir nebze unutabilmeniz için sizi hayata bağlayan bir şeyler olması gerekiyor. Şahsen bende aşırı bıkmış ve sıkılmış durumdayım ancak unutmayalım ki bu hayatın sonu değil.
Hay sen bin yaşa dostum. Fakat işte hayata bağlayacak bir sebep bulamıyorum. Ders çalışmayı özledim. İnsanlara çok iyi motivasyon verebilirim fakat kendime veremiyorum. Olmuyor işte. Anlamıyorum öyle bir denklem ki bu, x'e ne değer verirsen ver sonuç hep yanlış çıkıyor.

Ders çalışmayı özleyecek kadar seviyorsan emeğinin karşılığını alacağını da unutma, tam 1 sene sonra bugün kendini nerede görüyorsun otur düşün. Eğer bu seni biraz da olsa tatmin edebiliyorsa zaten hayata bağlayıcı etmenin hazırdır.

Ders çalışmayı özleyecek kadar seviyorsan emeğinin karşılığını alacağını da unutma, tam 1 sene sonra bugün kendini nerede görüyorsun otur düşün. Eğer bu seni biraz da olsa tatmin edebiliyorsa zaten hayata bağlayıcı etmenin hazırdır.
Dün son mesajtan sonra yattım, bugün saat 6 gibi kalktım. Okula'da gidemedim. Açıkçası oturup düşündüm. Kendim için çalışmam gerekmiş, o yüzden kimseyi takmamak hayatıma bakmak en mantıklısı olduğunu düşündüm. Zor tabi bi anda değişmek şuan bu duruma alışmaya çalışıyorum hatta ve hatta önümde matematik LYS fonksiyonlar fasikülü var :D Amaç belirledim amacım elimden geleni yapmak :) Hem bu sayede senin sözünede uymuş oluyorum dostum, amacım elimden geleni yapmak olucak, eğer ki iyi biryerlere gelirsem bu yıllarımı hatırlayıp benim gibilere yardım edicem. Belki de etmeyeceğim. Hiç yoktan şuan ki düşüncem böyle. Yazdığın için teşekkür ederim emeğine sağlık dostum benim...

Bak kardeşim bu benim kredi borcum bunun gibi 2 tane daha ödedim bu 3 20 yaşındayım yaşımdan fazla borç ödedim ben, ben hala kendi kendime "Her şey güzel olacak..." diye söyleniyorum arada umutsuzluğa kapılmak için yolun var daha.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20161025-122738.png
    Screenshot_20161025-122738.png
    34,1 KB · Görüntüleme: 417
Haklısınız, mücadele vermeden pes etmek mantıksız. Deniyorum daha iyi olmak için. Bugün kimseyi takmadım daha iyiyim. Hepinize çok teşekkür ederim. Gelismeleri size bildiriceğim güncel olarak.

Baba olarak sana tavsiyem.
- Öncelikle telefonunu kapat. Bilgisayardan uzak dur.
- Gününü planla ve yaptığın plana azami uy.
- Çok düşünme sadece yap. Çok düşünenler düşünmekten başka bir şey yapamazlar.
- Başarı bal gibidir. Tatlıdır, sevimlidir, bir çok hatayı gizler. Bu bilinçle çalış
- Çalışmanı engelleyen arkadaş çevresinden uzak dur.
- Nereyi istediğine karar verip hedefine yaklaşıp yaklaşmadığını takip et.
- Sınava hazırlanma süreci oldukça zorlu ve uzundur. Öncelikle kabul et.
- Çok bunaldığın zaman konuşacak birisini belirle (seni gerektiği gibi dinleyecek) 5-6 günde bir 1 saat kadar sohbet et.

Örnek program.. (Kişi kendisine uygun biçimde yapabilir. Önemli olan uygulayabileceğin programı yapıp uygulamak.)
- Saat 07.00 - kalk
- saat 07.00 - 07.30 Yemek
- 07.30 -08.00 Yürüyüş yada dinlenme
- 08.00 - 12.00 Çalışma
- 12.00 - 13.00 Yemek ve dinlenme
- 13.00 - 16.00 Çalışma
- 16.00 - 18.00 Dinlenme ( kısa bir yürüyüş iyi olur.)
- 18.00 - 19.00 Yemek
- 19.00 - 21.00 Çalışma
- 21.00 - 23.00 Dinlenme (Tv mümkünse aile ile birlikte)
- 23.00 Yat.

Eğer okula gidiyorsan saatlerine uygun plan yapmalısın.
Haftada bir muhtemelen pazar günü sınav başlama saatinde deneme sınavı yapmalısın. Böylece gelişimini netlerine bakarak kontrol edebilirsin.
Pazar öğleden sonra çalışmayabilirsin.

(Yazdıklarım genç kardeşlerime abartılı gelebilir ancak bunlar tecrübedir. 2 oğlum var birisi hacettepe mezunu doktor (şu an asistan) diğeri hacettepe tıp 3. sınıfta)

Baba olarak sana tavsiyem.
- Öncelikle telefonunu kapat. Bilgisayardan uzak dur.
- Gününü planla ve yaptığın plana azami uy.
- Çok düşünme sadece yap. Çok düşünenler düşünmekten başka bir şey yapamazlar.
- Başarı bal gibidir. Tatlıdır, sevimlidir, bir çok hatayı gizler. Bu bilinçle çalış
- Çalışmanı engelleyen arkadaş çevresinden uzak dur.
- Nereyi istediğine karar verip hedefine yaklaşıp yaklaşmadığını takip et.
- Sınava hazırlanma süreci oldukça zorlu ve uzundur. Öncelikle kabul et.
- Çok bunaldığın zaman konuşacak birisini belirle (seni gerektiği gibi dinleyecek) 5-6 günde bir 1 saat kadar sohbet et.

Örnek program.. (Kişi kendisine uygun biçimde yapabilir. Önemli olan uygulayabileceğin programı yapıp uygulamak.)
- Saat 07.00 - kalk
- saat 07.00 - 07.30 Yemek
- 07.30 -08.00 Yürüyüş yada dinlenme
- 08.00 - 12.00 Çalışma
- 12.00 - 13.00 Yemek ve dinlenme
- 13.00 - 16.00 Çalışma
- 16.00 - 18.00 Dinlenme ( kısa bir yürüyüş iyi olur.)
- 18.00 - 19.00 Yemek
- 19.00 - 21.00 Çalışma
- 21.00 - 23.00 Dinlenme (Tv mümkünse aile ile birlikte)
- 23.00 Yat.

Eğer okula gidiyorsan saatlerine uygun plan yapmalısın.
Haftada bir muhtemelen pazar günü sınav başlama saatinde deneme sınavı yapmalısın. Böylece gelişimini netlerine bakarak kontrol edebilirsin.
Pazar öğleden sonra çalışmayabilirsin.

(Yazdıklarım genç kardeşlerime abartılı gelebilir ancak bunlar tecrübedir. 2 oğlum var birisi hacettepe mezunu doktor (şu an asistan) diğeri hacettepe tıp 3. sınıfta)
Çok teşekkür ederim gerçekten, zahmet edip bu kadar yazmıssınız :) Benim için bu kadar emek vermeniz dahi beni mutlu etti konu içeriğinden bahsetmiyorum bile. Açıkcası bu kadar saygı görmedim o sebepten mutlu ettiniz beni abi/baba artık ne demeliyim bilemiyorum. Uğraşıyorum deniyorum program yaptım ona uymaya çalışıyorum. Zor olacak biliyorum. Bir yandan da sınandığımı düşünüyorum daha'da güçlü olmaya çalışıyorum. Yapabilirim inanıyorum yapıcam. Teşekkürler....

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.
Geri
Yukarı