Kendinde gelecek görememek

Racheq

Decapat
Daha fazla  
Derslerim güzel. Matematik dışında. Aslında aşırı gerçekçi bakarsak adamakıllı anlayabildiğim tek ders coğrafya. İngilizcem A2-B1 arası. Sorun şu ki okulda hocalar zor sınav yapsa bile üstesinden gelebiliyorum matematik dışında. Ama gelin görün ki konu deneme gibi kitapçıklı ve şıklı olduğunda hemen afallıyorum. YKS ve LGS gibi. Ortaokulda güzel bir eğitim almadım. 4 senede 3 kere okul değiştirdim. Gittiğim okullar battı. Şu an temel ortaokul matematiği bile yapamıyorum. Son senem ve geriye dönüp bunları toparlamam imkansız. Ailem diyor ki hepsi çalıştıkça olacak. Ama maalesef bazı çiçekler bazı topraklarda yetişmiyor. Aklım almıyor. Ne yapsam da olmuyor yani. Olmuyor. Aklımın muazzam çalıştığı tek konu futbol ama ailem benim başaramayacağımı düşünüyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum.

Kanka İngilizcenin olması büyük artı. Dil çok işine yarar her alanda çok önemli. Öyle boş insan da değilsin yazdıklarına göre.

TYT'yi bitirmek 1 yıl sürmüyor. Sıkı bir çalışma düzeni ayarlasan 1 yıldan az sürede bütün TYT derslerini tam tekmil öğrenirsin kafan rahatlar. TYT yapan adam AYT'yi rahatça bitiriyor zaten. TYT konuları basit halledersin oturup öğrenmek lazım.

Kanka İngilizcenin olması büyük artı. Dil çok işine yarar her alanda çok önemli. Öyle boş insan da değilsin yazdıklarına göre.

TYT'yi bitirmek 1 yıl sürmüyor. Sıkı bir çalışma düzeni ayarlasan 1 yıldan az sürede bütün TYT derslerini tam tekmil öğrenirsin kafan rahatlar. TYT yapan adam AYT'yi rahatça bitiriyor zaten. TYT konuları basit halledersin oturup öğrenmek lazım.
Ama maalesef matematiğim sıfıra yakın. Bir de EA olunca 90 sorudan en fazla 45 50 soru yapabiliyorum ve bu çok kötü. AYT'den bahsetmiyorum bile.

Yanlış yönlendirmek istemem. Kendimden bahsedeceğim. Türkiye'de okumayı yeterli bulmuyorum. Her yer torpile dönmüş durumda.
Liseyi zar zor bitirdim, istemediğim bölümde okudum. Çocukluktan itibaren hep müzikle ilgiliydim. Daha ortaokulda bateri derslerine gidiyordum. Maddi yetersizlikler yüzünden bıraktım. Şuanda yaşım 22, sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Müzik bölümünü sevdiğim ve anlayabildiğim için bu yolu tercih ettim.
Şuanda her gün söz yazmaya çalışıp, bilgisayarda müzik üretiyorum. Kendimi marka haline çevirmeye çalışıyorum. Kendini markalaştırmadığın sürece, hayatın kusursuz olmayacak. Hangi üniversiteye gidersen git, ne yaparsan yap ama kendini istediğin bölüm üzerine geliştir. Ailenin tutumu nasıl bilmiyorum ama, aileleri bazen dinlemek gerekmez. Ailemi dinlemiş olsaydım şuanda memur olarak çalışıyor, kredi ödüyor olurdum. Her zaman hayalinizin peşinden gidin, başkalarının hayatınızı yönlendirmesine izin vermeyin. İşler iyi gitse de kötü gitse de sürekli deneyin ve bunları yaparken en önemli ihtiyacınız inanmaktır. Hem okulunuza devam edip hem futbol ile ilgilenin, kurslarına gidin, antrenmanlar yapın. Hiçbir çaba cevapsız kalmaz.

Derslerim güzel. Matematik dışında. Aslında aşırı gerçekçi bakarsak adamakıllı anlayabildiğim tek ders coğrafya. İngilizcem A2-B1 arası. Sorun şu ki okulda hocalar zor sınav yapsa bile üstesinden gelebiliyorum matematik dışında. Ama gelin görün ki konu deneme gibi kitapçıklı ve şıklı olduğunda hemen afallıyorum. YKS ve LGS gibi. Ortaokulda güzel bir eğitim almadım. 4 senede 3 kere okul değiştirdim. Gittiğim okullar battı. Şu an temel ortaokul matematiği bile yapamıyorum. Son senem ve geriye dönüp bunları toparlamam imkansız. Ailem diyor ki hepsi çalıştıkça olacak. Ama maalesef bazı çiçekler bazı topraklarda yetişmiyor. Aklım almıyor. Ne yapsam da olmuyor yani. Olmuyor. Aklımın muazzam çalıştığı tek konu futbol ama ailem benim başaramayacağımı düşünüyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Ben de sizin gibiyim hocam. Çevrem tarafından çok zeki olduğum söylense bile kağıt üzerinde hiç tatmin edecek bir başarıya ulaşamadım. Bu yıl YKS'ye girdim istediğim bolumu kazandım ama şehir olarak istemediğim yer geldi.
Hayat bir şekilde devam ediyor hocam bir dala tutunup ona inandığınızda her şeye daha fazla tahammül edip daha sabırlı oluyorsunuz inanın bana. Bazen ne kadar emek ederseniz edin kazanamayabilirsiniz. Ama eninde sonunda sizin için hayırlı kapı açılır elbet.

Ben de sizin gibiyim hocam. Çevrem tarafından çok zeki olduğum söylense bile kağıt üzerinde hiç tatmin edecek bir başarıya ulaşamadım. Bu yıl YKS'ye girdim istediğim bölümü kazandım ama şehir olarak istemediğim yer geldi.
Hayat bir şekilde devam ediyor hocam bir dala tutunup ona inandığınızda her şeye daha fazla tahammül edip daha sabırlı oluyorsunuz inanın bana. Bazen ne kadar emek ederseniz edin kazanamayabilirsiniz. Ama eninde sonunda sizin için hayırlı kapı açılır elbet.

Hayat devam ediyor. Etrafındakilerin sana zeki demesi çok güzel. Karizmanın olduğunu gösterir. Kızlar buna bayılır bak hayatın boyu kullanırsın bu özelliğini.

Disiplin, çalışma temposu olmadan ülkemizin müfredatınca bir şey yapamıyoruz. Çalışma düzeni kurup günlük bir saat defter kitap okumalı.

Etrafındakilerin sana zeki demesi çok güzel.

Zekiden kastım yaratıcılıktan çok hafıza kısmıyla ilgili hocam. Gördüğüm her şeyi hatırlayabiliyorum ve bir daha da unutamıyorum. Bunun da kötü yanları da var elbette çok da değinmek istemem.

Karizmanın olduğunu gösterir. Kızlar buna bayılır bak hayatın boyu kullanırsın bu özelliğini.

Bugüne kadar o kız işleriyle hiç ilgim alakam olmadı, olacağını da sanmıyorum. Yine de teşekkür ederim böyle dediğiniz için.

Disiplin, çalışma temposu olmadan ülkemizin müfredatınca bir şey yapamıyoruz. Çalışma düzeni kurup günlük bir saat defter kitap okumalı.

Kesinlikle katılıyorum hocam. Zaman ilerledikçe insanlar kitap okumaktan uzaklaşıyor maalesef. 1 saat olmasa bile yine de kitap okuma rutinine sahip olmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı