Kendini geliştirme veya ders çalışma

60993

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba. Sizlere bir sorum olacaktı.
Ben lise 2'ye geçtim. İleride bilgisayar programcılığı düşünüyorum.
Ben bir yandan C# öğreneyim diyorum bir yandan ise derslerime çalışayım diyorum. Sizce nasıl yapmalıyım ?

Bir taraftan bilgisayarı filan kaldırayım diyorum derse odaklanayım diyorum, bir yandan kendimi geliştireyim diyorum. Her zamanki gibi kafam karışık.

Hocam şimdi düşünüyorsun çünkü eğlenceli geliyor. Nereden biliyorum kendimden elbette tam lise 1 sonlarında başlamıştım biraz derin girince işe bu işi hayatım boyunca severek yapamam deyip bıraktım. Umarım sen benim gibi düşünmezsin ama birçok kişide benim gibi eğlence olarak bak bu işe hobin falan olsun bilgisayar programcılığı iki ucu değişik bir değnek. Microsoft ofisinde çalışmakta var 30 liraya format atan teknik servis (!) olmakta ki bu ülkede ikincisi çoğunlukta. Dediğim gibi yanlış anlama kötülemek için demiyorum iyi araştır derim sadece :utandım:

Enerjini tek bir yönde toplamaya çalış, programlama veya ders çalışma.

Birde şöyle birşey var, ders çalışma sebebin belli, uni kazanmak, peki kendini geliştirme sebebin ne? Neden C# öğrenmek istiyorsun, neden java, c++ falan değilde neden C#, öğrendikten sonra ne olacak? Eğer kendini gerçekten kendini geliştirmek istiyorsan, bir sorun bul ve ona çözüm üret, çözüm üretirken artık hangi programlama diline ihtiyacın olacaksa onu öğren. Zaten sen o sorunu çözerken emin ol o programlama dili ile alakalı birçok şeyi öğrenmiş olacaksın, internetten ders serilerini takip ederek olmuyor bu işler. Projeye başlayacaksın artık neler gerekiyorsa onu öğren ve uygula, yazılım işi böyledir.

Son düzenleme:
İkisini beraber götürmek istiyor isen öncelik derslerin olmalı bence. Derslerine çalış. Boş kaldığın zaman belli bir süre ayırırsın. Tatiller iyi bir zaman senin için.

Meslek lisesinde okuduğun için temelin olmayacak zaten. Benim gibi kendini donanim ve yazılıma ciddi anlamda atarsan ve derslere üniversite sınavlarına 1 sene kala ağırlık verirsen ciddi sorun yaşarsın. Lise boyunca derslerini asla aksatma, zaten derslerine web tasarım, programlama ve grafik animasyon temelli dersler de dahil.

Her gün eve gelince canın isteyene kadar yat veya programlama yap. Sonra her dersin 30 Dakika tekrarını yap 10 dakika ara ver en son olarak 10'ar dakika tekrarlarını oku muvaffak olursun. Programlama ya derslerin bitince yap yada başlamadan önce. Tekrarlara ödevler dahil değil ödevler tekrarlardan sonra yaparsan pekiştirme olur.

10. sınıf olduğun için ikisini beraber götürebilirsin diye düşünüyorum. 11 veya 12 olsaydın yanıtım farklı olabilirdi. Okuldan eve gelince yeterince vaktin oluyordur muhtemelen ikisi için de. Ama eğer ikisini götüremiyorum diyorsan ders çalış. ODTÜ, İTÜ, Bilkent (Tam Burslu), Boğaziçi, Koç (Tam Burslu) gibi üniversiteleri kazandığında şu andaki ilgini de kaybetmezsen zaten istediğin kadar geliştirirsin kendini. Tabela üniversitelerine gitme, yazdığım kalitede üniversiteler olsun hedefin. İlgi ve alakayla istediğin gibi gider zaten kazandıktan sonra. Barajı geçip mühendislik yazanlardan, üniversiteyi yata yata okuyup mühendisim diyenlerden çok büyük farkın olur. İyi okullarda okumak ayrıcalıktır.

Merhaba. Sizlere bir sorum olacaktı.
Ben lise 2'ye geçtim. İleride bilgisayar programcılığı düşünüyorum.
Ben bir yandan C# öğreneyim diyorum bir yandan ise derslerime çalışayım diyorum. Sizce nasıl yapmalıyım ?

Bir taraftan bilgisayarı filan kaldırayım diyorum derse odaklanayım diyorum, bir yandan kendimi geliştireyim diyorum. Her zamanki gibi kafam karışık.

Kendin evde deneme/yanılma yöntemi ile öğrenmek istiyorsan tecrübelerimle söylüyorum ki ders çalışamazsın. Ha c# kitabı alıp günde 2 saat o kitabı okur ve uygularsan ilerleme kaydedebilirsin. Fakat ilk yöntem kadar verimli sonuç alamazsın.

Bence en mantıklısı yaz tatilinde bu işin sağlam bir kursuna gitmek. Tabi maddi durumun varsa.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı