Kentsel dönüşümde evleri zorla mı yıkıyorlar?

Hayır. Müteahhit ile anlaşıyorsunuz bunun karşılığında size daire veriyor. Tabi hakkınız kadar. Büyük bir alanda tek bir müstakil ev varsa ve oraya apartman yapılır ise birden fazla daire verebiliyorlar.
 
Hayır. Bina sahiplerinin izni olmadan yıkılabilmesi için binanın çürük raporu alınmış olması gerekir. Bu raporu da binada mülkü olan herhangi biri alabilir.
Katılıyorum. Eğer bina sağlam ise binada bulunanlardan izin alınmadan (hepsinden bir kişi bile itiraz ederse bozuluyor diye biliyorum) bina yıkılamaz. Eğer bina sağlam değilse o zaman oy filan olmaz yasa ne gerekiyorsa onu yapar ve bina yıkılır. Bina sağlam ise işte o zaman oy birliği de olmuşsa o zamanda kat konusunda anlaşmanız gerekir. Eğer herkes kendi payından memnun ise ancak o zaman bina yıkılır.
 
Peki bedava mı yapıyorlar binayı tekrar?
Size bina yapılana kadar devlet kira yardımında bulunuyor. Müteahhit daireleriniz karşılığında size de hakkınızı veriyor. Hiçbir ücret ödemiyorsunuz ama bazen şöyle durumlar olabiliyor. Anneannemlerin başından geçti:
Anneannemlerin apartmanı çok dar bir arsa üzerine kurulmuş, 6 katlı her katta 1 daire olacak şekilde 30 seneden yaşlı bir apartman. Müteahhit ile anlaşacaktık fakat binada 6 daire olmasına rağmen müteahhit 3 daire teklif etti. Bu durumda diğer 3 kişi açıkta kalacaktı bu yüzden kabul edilmedi. Şimdi en kısa sürede güçlendirme yapmayı planlıyorlar.
 
Peki bedava mı yapıyorlar binayı tekrar?
Eğer araziniz büyük ise ve hepinize birer kat veriyorlarsa o zaman inşaat firması binadan sizin payınızı dahi verse bile kazanç elde ettiğine inandığını söyler. O zaman inşaat firması yapacağı binadan kat başı aldığı para hem sizin payınızı hem binanın maliyetini hem de kendi kazancını sağlıyor demektir. Kısaca evet bedavaya yapar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı