Çözüldü KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Lemavora

Megapat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1X9jYj0dCSsZIN3uiLniMiD4Ph7_Ou6Hl/view?usp=drive_link
RAM
Lexar Thor 16GB 6000MHZ 38CL
SSD veya HDD modeli
ADATA 1TB 850 LEGEND LITE + Kingston 1TB KC3000
Ekran kartı
ASUS RX7800XT
Anakart
Asus TUF Gaming B650M-E
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600
Merhaba, geçtiğimiz haftalarda yeni bir sistem aldım kendime. Başlangıçta bir problem yoktu. Sonrasında RAM'lerimin 6000MHz'de çalışmadıklarını görünce BIOS üzerinden EXPO ı'i açıp bilgisayarı yeniden başlattım. Bu süreçte bütün Windows Update güncellemelerini de yaptım.

Devamında sistem açıldığında bir 10-15 saniye sonra MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası verip restart atmaya başladı. BIOS'tan bu sefer EXPO II'yi seçtim, sistemi yeniden açtım, mavi ekran almadım. Update güncellemelerinden olabileceğini düşünerek güncellemeleri 1 hafta boyunca durdurdum. Bilgisayarı sorunsuzca bir gün boyunca kullandım, kapattm.

Geri açtığımda yine 10-15 saniye sonra, bu sefer KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION mavi ekran hatası verip kendini yeniden başlamaya başladı. BIOS'tan bu sefer EXPO Tweaked'i seçip yeniden başlattım, mavi ekran almadım. Birkaç kere daha yeniden başlattım ama bir sorunla karşılaşmadım. Yine de bir şekilde yeniden yaşarım diye bu konuyu açıp sizden destek istemeye karar verdim. Minidump dosyalarını, sistem özelliklerimi gerekli yerlerde bulabilirsiniz. Destek olabilirseniz çok sevinirim. Biraz yıldırıcı bir süreç oluyor benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Lemavora BIOS'ta RAM frekansını elle ayarlayıp 5200 MHz yapın. İşlemcinizin maksimum RAM frekans desteği budur. Üzerine çıkmayın.

2024-12-10_12-34-20.png

Ayrıca BIOS güncelleme zamanı gelmiş. Tabii sürücülerin de. Özellikle ağ (LAN) sürücüsü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@Lemavora BIOS'ta RAM frekansını elle ayarlayıp 5200 MHz yapın. İşlemcinizin maksimum RAM frekans desteği budur. Üzerine çıkmayın.

Eki Görüntüle 2371185

Ayrıca BIOS güncelleme zamanı gelmiş. Tabii sürücülerin de. Özellikle ağ (LAN) sürücüsü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yanıtınız için teşekkür ederim, uygulayıp çözüm olarak işaretleyeceğim işe yararsa.

Tekrar merhaba, ben mavi ekran almaya devam ediyorum maalesef :(

Minidump:

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Scannow komutunu güvenli modda denedim fakat bir bir hata bulamadı. Ram testini deneyebileceğim kadar açık duramadan mavi ekran verip yeniden başlıyor bilgisayar.

Geri
Yukarı