Kesin ve çözüm olarak gösterilen tedavi işe yaramıyor

Makaleler
12
Merhabalar, arkadaşlar ben doğuştan büyüme hormonu eksikliği adındaki genetik hastalığa sahibim. Yaşıtlarım 1.70 1.80 iken ben 1.50'yim 15 yaşındayım. Tedavisi yazılı olarak kesin çözüm olarak gözüküyor. Aynı hastalıktan benim kuzenim de mağdur ve boyu 1.40. İkimizin de boyu yine kısa kaldı. Kalem iğne ile hormon takviyesi alıyoruz her gece bunun kesin çözüm olduğu, zaman geçtikçe yaşıtlarımıza yetişeceğimiz söyleniyor ancak 10 yaşımdan beri kullanmama rağmen bende hiç bir etkisi olmadı bu tedavinin. Bir sürü ilaç denedik bir sürü doktora gittik ancak olmadı. Dediğim gibi bence kuzenimin de aynı sorunu yaşaması normal değil. İnternette yazılı olarak bu tedaviyi uygulayan herkesin yaşıtlarının boyuna ulaştığı yazıyor.

Ben artık bir şüphe duydum bundan.
2 kişi aynı rahatsızlığı çekiyor ve tedavisi kesin çözüm olarak gösterilen tedaviyi yıllardır uygulamalarına rağmen hiç bir etkisi olmuyor.

Çoktan boy atma dönemimi geçmişim ki asıl sorun burada. Geçmesem hadi en azından 1.60 üstü kafi ancak 1.50'yim. İğneyi kullanmasam ne yani boyum 1.30 mu olacaktı?

Her tedavi herkeste aynı etkiyi vermez. Buradaki kimse doktorunuz kadar bilgili değil. Tedavi hakkında şüpheleriniz varsa başka bir doktora muayene olun. Kuzeninizde de aynı hastalık var, kalıtsal genetik bir hastalık olduğunu da söylemişsiniz. Ailenizde başka örnekler de olmalı. Yaşınız 15, hala zaman var ama tedaviden şüphe ediyorsanız acele edin.

Geçmiş olsun hocam en mantıklısı bir daha doktora görünmek ama sizi avutur mu bilmem ama boy inanın hiç önemli değil belli bir yaştan sonra artık umrunuzda bile olmuyor şahsen benim de boyum kısa.

Bir de köpeklerden uzak tutmanız gereken bazı şeyler var :D

Geçmiş olsun, doktora danışın bence tekrardan
Bir sürü doktor gezdim. Üstelik özellere gittik o kadar para ödedik. Hiç bir çözümü yok ve biz neden işe yaramadı deyince hiç bir şey söyleyemiyorlar. Bu hastalık için en iyi tedavi olarak bu tedaviyi gösteriyorlar ancak 2 kişi de tedaviyi kullanıyor ve hiç bir şeye yaramıyor. İnternette tedaviyi kullanarak 1.80 olduğu söylenen çocuklar var.

Her tedavi herkeste aynı etkiyi vermez. Buradaki kimse doktorunuz kadar bilgili değil. Tedavi hakkında şüpheleriniz varsa başka bir doktora muayene olun. Kuzeninizde de aynı hastalık var, kalıtsal genetik bir hastalık olduğunu da söylemişsiniz. Ailenizde başka örnekler de olmalı. Yaşınız 15, hala zaman var ama tedaviden şüphe ediyorsanız acele edin.
Hala zaman yok malesef, kemik yaşım 16 olduğunda büyümem duracakmış. Kemik yaşım 14.5 ve çok çok hızlı artıyor ve son zamanlarda çok daha hızlanmaya başladı. Ayrıca boy atma dönemi olur ya ben o dönemi çoktaan geçmişim bile. Doktordan doktora hastaneden hastaneye gezip para ödedik.

Geçmiş olsun hocam en mantıklısı bir daha doktora görünmek ama sizi avutur mu bilmem ama boy inanın hiç önemli değil belli bir yaştan sonra artık umrunuzda bile olmuyor şahsen benim de boyum kısa.

Boy 1.50 olunca büyüsen bile 1.80 birinin yanında şirin baba ve gargamel gibi duruyorsun. İllaki önemi var.

Hocam boy sorunu olan bir insana boy önemli değil demek onu yatıştırmıyor. Neden 180 değilim 178 im diyen insanlarız birbirimizi kandırmayalım.

Hala zaman yok malesef, kemik yaşım 16 olduğunda büyümem duracakmış. Kemik yaşım 14.5 ve çok çok hızlı artıyor ve son zamanlarda çok daha hızlanmaya başladı. Ayrıca boy atma dönemi olur ya ben o dönemi çoktaan geçmişim bile. Doktordan doktora hastaneden hastaneye gezip para ödedik.

Boy 1.50 olunca büyüsen bile 1.80 birinin yanında şirin baba ve gargamel gibi duruyorsun. İllaki önemi var.
Paşa kullanıcı adlı biri erkektir sanırım ama kızsan sorun etme. Erkeksen de hedef 165 olsun. 5 cm ayakkabı desteğiyle kazanırsın, net 160 olsan kafi bence. Omurga esnetme, açma egzersizleriyle 3 cm alırsın, kaldı 157. 7 cm brüt uzamaya çalış. Kemik yaşı ergenlik ve testesteronla da alakalı. Kanında yeterli testesteron var mı bunlara baktırıyor musun? Ton balığının siyah etini yiyebilirsin. Hiçbir şey yolunsa gitmezse de ameliyatla 8-10 cm uzayabilirsin.

Paşa kullanıcı adlı biri erkektir sanırım ama kızsan sorun etme. Erkeksen de hedef 165 olsun. 5 cm ayakkabı desteğiyle kazanırsın, net 160 olsan kafi bence. Omurga esnetme, açma egzersizleriyle 3 cm alırsın, kaldı 157. 7 cm brüt uzamaya çalış. Kemik yaşı ergenlik ve testesteronla da alakalı. Kanında yeterli testesteron var mı bunlara baktırıyor musun? Ton balığının siyah etini yiyebilirsin. Hiçbir şey yolunsa gitmezse de ameliyatla 8-10 cm uzayabilirsin.
1.60 üstü olayım yeter bana. Boy uzama ameliyatında kemiğin arasına bir şey yerleştiriyorlarmış ve riskli bir ameliyatmış öyle değişik şeylere girmek istemiyorum sağlık açısından. Omurga esnetme gibi hareketlerine 1 haftadır başladım yapıyorum. Yeterli testesterona sahibim testlerimde her şey normal sadece kansızlık var biraz. ve ton balığı sık sık tüketmeye çalışıyorum doktor tavsiyesi ile. Ancak çok yiyemiyoruz ayda yılda bir. Erkeğim bu arada ismim de paşa. Kız olsam boya bakmam zaten 1.50 yeterdi benim için.

Vay be öyle bir şey varsa bizde alalım hastalıksız 162'yim.
Vücudunuzdaki hormon yeteri kadar varsa ek hormon takviye etmek kanser hücrelerini uyandırabiliyor kanser riski var. Bende yeterli salgılanmadığu için kullanıyorum ve verilmesi gerekinden fazla verilirse ciddi ciddi kanser riskim var. Özel doktor kontrolü ve tavsiyesinde veriliyor.

İğnenin sahte olma ihtimali nedir?
Yok. SurePal kalem iğne kullanıyoruz özel hastane.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı