Keşke almasaydım dediğiniz oyunlar

Watch Dogs.

Ubisoft 2013 yılında bir tane trailer gösterip herkese bir geçirdi yankısı 2020 yılında bile devam ediyor. Downgrade, buglar, saçmalıkları ne ararsan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ubisoft bunu çok yapıyor. Far Cry 3'te de böyle olmuştu.

Planları harika ama oyunlara dökemiyorlar.

EA'de bunu yapmıştı zamanında.
 
@Elektrikci_Hasan

1- Minas Morgul düşeli 900 küsur yıl geçmiş, son Gondor kralı ise Witch King ile yüzleşmek için Morgul'a gidiyor ve bir daha geri gelmiyor. Orası tamamen Sauron'a ait fakat oyunda Minas Morgul hâlâ insan yerleşimiymiş gibi işleniyor. Orada bir Gondor birliğinin barınma ihtimali sıfır, on binlerce ork ve Witch King ile korunan bir yerde bir avuç Gondor askeri yaşayabilecek yani?

2- Mordor ve kara kapı 2. çağdan beri, hatta Sauron Numenor'a teslim olmadan öncesinden beri binlerce yıldır Sauron'a ait. Bırak bir grup insanın orada yaşaması ve kara kapıları tutmaya çalışması, her gün yüzlerce kişilik ork ve doğulu birlikleri o kapıdan geçiyor binlerce yıldır. Orada hiçbir Gondorlu barınamaz.

3- Sauron'un gözü dediğin şey filmlerin uydurması, gerçekte olan bir şey değil. Sauron'un özel bir gücü var, baktığı yerde uzak nesneleri görebiliyor ancak tamamen alevden bir göz olma durumu sallama bir şey. Gerçekte yüzük savaşları sırasında Sauron o karanlık halindeki bedenine bürünmüş durumda ve kalesinin içinde.

4- Celebrimbor'un öldüğü kesin olarak biliniyor. Sauron tek yüzüğü yaptıktan sonra tüm Eriador ve oradaki elflerin üstünden geçiyor. Bu sırada kaybeden elflerin kralı Gil-Galad, Numenor'dan yardım istiyor. Ölen bir elfin ruhu da Mandos'un salonlarına gidiyor, bedensiz olarak da tekrar geri gönderilen hiçbir ruh yok. Birkaç istisna fiziksel olarak Orta Dünya'ya geri yollanıyor, diğer bütün elfler de Mandos'un salonlarında bekledikten sonra Valinor'da tekrar yaşamaya devam ediyor. Olabilecek bir şey değil.

5- Celebrimbor'un tek yüzüğe rakip bir yüzük yapma kudreti yok, öyle bir yüzükle Sauron'a karşı meydan savaşında savaşmışlığı da yok. Elindeki tüm yüzükleri gönderiyor ölmeden önce. Sürekli bir kaçma halindeyken elf yüzüklerini Sauron'a kaptırmamak için zaman kazanmaya çalışmak başka yapabildiği bir şey yok.

6- Shelob'un transform yeteneği tamamen sallama, ayrıca saçma. Üstelik Ungoliant'ın çocuklarından biri olarak Annatar formundaki Sauron ile sevgili olacaklar öyle mi? Oysa kitaplarda geçen tek şey Sauron'un Shelob'un varlığından haberdar olduğu, o geçidi kendi emri ile olmasa da koruduğu için orada olmasına izin verdiği.

7- Isildur'un öldüğü biliniyor ve bu sırada yüzüğü düşürdüğü de biliniyor. Ölmüş ve kayıplara karışmış biri kalkıp da öldükten sonra insanlara verilen güç yüzüklerinden biri ile tayf olmaz. Öldükten sonra insanların ruhu Arda'yı terk ediyor, bunun kararı da Iluvatar tarafından verilmiş değiştirilmez bir durum. Sadece 1 insan, o da Iluvatar'ın isteğiyle geri gönderildi ölümden. Hikayede ise zaten kronolojik olarak "olamayacak" bir durumun ardından 2 ruhu birleştirmiş olamaz çünkü öyle bir olay kitaplarda yaşanmıyor. Arada binlerce yıllık bir zaman sapması var.

8- Bir insanın ya da bir elfin, bir ork ordusu toplaması olamayacak bir şey. Orkların yaratılışı, hem insanlardan hem de elflerden neden bu kadar nefret ettiğini okumuş olan herkes buna sağlam bir gülmüştür oyunda.

9- Sauron en son Annatar bedenine Numenor'a teslim olduğu zaman bürünebiliyor. Sonrasında Numenor'u çöküşüne götürdüğü olayın ardından son anda Annatar bedeninden vazgeçerek bir maia ruhu olarak oradan kaçabiliyor. Sonrasında da Mordor'a geri dönüp tekrar karanlık surete bürünüyor.

10- Bu da bonus olsun; Witch King'in gücü filmlerde ve oyunda çok abartılıyor. Bir elf olan Glorfindel'i görünce savaş alanında kaçmış bir varlık, daha sonra Istarilerin lideri olarak Gandalf'ın asasını kırıyor ya filmde. Orası da ayrı komik. Bir tarafta ancak Sauron'un rakip olup yenebileceği ak Gandalf var, diğer tarafta insanlara verilen güçsüz yüzüklerden biri nedeniyle tayf olmuş Witch King. Önce bir elften kaçmasın, sonra bir maia'ya meydan okur. :D
 
Son düzenleme:
Pişman olacak kadar pahalı bir oyun almadım, 7 sene boyunca GTA 5'e indirim beklemiştim şansıma beleş oldu ona da o şekilde kavuştum zaten. Onun dışında Knight Online tarzı oyunlara son 15 senede araba parası gitmiştir belki ama umrumda değil :D.
 
@Yararsız Üye Ne yaptın kral ya 😀 Valla tam istediğim gibi detaylıca yazmışsın. Varol. Keyifle okudum bildiklerimi ve unuttuklarımı pekiştirdim. Yazılarında haklısın lakin bir şey eklemek istiyorum. Gerçi yukarıda da yazdım boşluklar var diye. Bu boşlukların oluşmasının en büyük sebebi Tolkien'in her şeyi kesin olarak anlatmaması. Yine başa dönmüş gibi olacak ama bir kaç şey söyleyeyim.

Okumadığım kitaplar var lakin onlarda da bahsedildiğini sanmıyorum. Bunlar neler?

  • Mordor'da insan yaşamadı yazmıyor. Yaşanmaması gerektiği ve yaşam koşullarının zorluğu yazıyor.
  • Sauron'un gözünün sallama olduğunu biliyorum oyundaki saçmalığını da yazmıştım zaten. Kimse fark etmez ama Sauron'un yüzük savaşında bedenine büründüğü kısım filmde var. Çok ince bir ayrıntı 1-2 saniye gözüküyor o da Pippin'den sonra Aragorn'un Palantir aracılığıyla Sauron ile konuşması sırasında Sauron 1 saniye kadar gözüküyor. O korkunç bedene bürünmüş şekilde Barad-Dur'un içinde.
  • Mordor olayına dönersek filme göre Sauron tarafındaki insanlar dışında zaten 1 insanın bırak Mordor'da barınması, Black Gate'den geçmesi, hadi geçti diyelim Udun'u geçmesi mümkün değil. Kitaplara göre konuşmak lazım film zaten hep yanıltıcı.
  • Witch King olayına gelirsek. Orada çok gömmüşsün o kadar güçsüz değil. Diğer Nazguller'den ayrı olarak düşünmek lazım daha güçlü kuvvetli. Sadece 3 özelliğini söyleyeyim sana gerçi biliyorsundur ama ;
Ölüm nefesi ile hipnoz benzeri bir etki yaratıp aklını uçurabilir. Zehirlenmişçesine kıvranırsın.
Bulunduğu konumdaki hayvanlar ve insanlar dehşete kapılır. Karşısında at üzerinde duramazsınız.
Hiçbir silah ( büyülü değilse ) formuna işlemez. Kırılır. Hatta kendisi de çığlığı ile silahını kırabilir.

Daha çok var sadece bu üç özellik bir insanın veya normal bir elfin Witch King'i asla öldüremeyeceğinin kanıtı zaten erkek olanalr öldüremez. O kaçtığı yeri söylüyorsun orada karşısındaki normal biri değil ki koskoca belki de gelmiş geçmiş en büyük 3 Elf savaşçıdan biri olan, Gothmog'u öldüren Glorfindel'i söylüyorsun. Onun heybeti zaten her şeye bedel. Filmdeki asıl saçmalığı sana söyleyeyim, Gandalf'ın asasının kırılması eyvallah ama daha saçma olan şey varsa o da Aragorn'un Nazgulleri meşaleyle yakması. Witch King hadi Glorfindel'den kaçar onu anlarım da Aragorn'dan kaçmaz. Filmde üzüldüğüm tek sahnedir tüm karizmasını çizdiler karakterin. Bu arada kitapta zaten öyle bir şey yok bildiğim kadarıyla şimdi birazdan yine okur teyit ederim.

Minas Morgul konusunda haklısın. Orayı güya göğe doğru yükselen büyük yeşil ışık sahnesi var ya hani oyunda da Witch King Gondor'luların elinden alıp zehirliyor da öyle yükseliyor gibi göstermişler. Orada haklısın.

Shelob konusunda gelince oyun yine açıkları kullanmış. Çünkü kitapta Shelob'un Ungoliant döllerinin kalıntısı yani Ungoliant soyundan olduğu yazmıyor. Bunu kullanarak Shelob sanki insanmış da Annatar büyü ile onu örümceğe çevirmiş gibi işlemişler. Ustaca kullanılmış bir açık diyebiliriz buna. Ungoliant'ın döllerine örnek verecek olursak Hobbit filmindeki örümcek saldırısı sahnesindeki örümcekler diyebiliriz.

Yani uzun lafın kısası yazdıklarına katılıyorum ama Shelob ve Mordor'daki yaşayan insanlar açıklar kullanılarak oyunda işlenmiş. Bir şey diyemeyiz. Diyemeyiz derken öyle bir şeyin olmadığını ve olamayacağını söyleyemeyiz demek istiyorum çünkü kitapta yok ve adamlar da yapmış.

Hepsini geçtim. Tamam LOTR evrenini düşünürsek hikayesel olarak sapmalar var. Ama oyun eğlenceli değil mi? Sadece oyun olarak düşün LOTR evrenini bilmeyen birisi mesela bu oyunda eğlenemezmi? Tüm yazıların sonu, yine buna çıkıyor. Senin fikrindir saygı duyarım ama oyunun güzelliğini bırakıp hikayeler uyuşmuyor diye kötülüyorsun. Anlatmak istediğim önemli bir husus var bu oyunda o sıkıcı denilen yer en son 10 etapdan oluşan kale fethetme ve savunma kısmı. Tüm herkes ana oyunu oynamayıp kale fethetme muhabbeti açılır açılmaz saatlerce bununla meşgul olduğu için o kısım gelince dumura uğruyorlar ben de o hatayı yaptım. Bu oyunu o şekilde oynamamak gerekiyor direk ana görevlerden gideceksin haritadaki yan görevleri de yapabilrisin elbet ama durma bir kale fethedip daha step 10 gelmeden hevesini alırsan orada da bayar seni o da bir gerçek 🙂

Düşüncelerini yazdığın, yazdıklarıma da değer verdiğin için teşekkür ederim @Yararsız Üye
 
Fall Guys.

Bu oyunu kendime almadım, kardeşim almam için büyük çabalar verdi ve benim kendi paramı kullanarak aldı, 3 saat oynadı bıraktı 🤬 Ayrıca kardeşim Among Us'da aldırmaya çalıştı, bir daha asla öyle bir oyunu almam. 40 liraya 4 tane zurna tavuk dürüm, yanına da 2 tane ayran alırdım.
40 tl mi oyun ben 10tl'ye almıştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı