Keylogger şüphesine karşı antivirüs önerisi

Bu araç maalesef günümüzde pek kullanışlı değil. Trafik izlenmek isteniliyorsa Wireshark veya GlassWire kullanılabilir.

Fakat, birçok keylogger nispeten uzaktan bakıldığında meşru sayılabilecek şekilde log gönderimi yaptığından deneyimli birisi değilse ağ trafiğine bakarak biraz zor anlar. Örneğin mail yoluyla göndermiş olsun ve Gmail kullanılsın diyelim. Sen trafiği incelerken Gmail'e/Google sunucularına gidip gelen bir şey göreceksin. Bunun zararlı bir hareket olduğunu kolay kolay normal kullanıcı anlayamaz.

Bazen garip gurup mail sunuculari olusturuyorlar, veya host kiralayip bu keyloggerlari yediriyorlar, hizmetin ismini windows`un bir hizmeti olarak gosteriyorlar. O yuzden sunuculara giden trafigi izlemek biraz sakat is olabilir.
Dediginiz gibi, ag izleme yazilimlari en iyisi olur herhalde. Anormal bir veri aktarimi anlasilir o sekilde.
 
Bazen garip grup mail sunuculari olusturuyorlar, veya host kiralayip bu keyloggerlari yediriyorlar, hizmetin ismini Windows'un bir hizmeti olarak gosteriyorlar. O yuzden sunuculara giden trafigi izlemek biraz sakat is olabilir.
Dediginiz gibi, ag izleme yazilimlari en iyisi olur herhalde.
Her şeyden ziyade bunları normal bir kullanıcı yapamaz, anlayamaz :) O yüzden güvenlik yazılımları var zaten. Ama şu da var ki güvenlik yazılımı kullanıyor diye her siteye girip her şeyi de indirmemesi lazım.

Arkadaşlar Total Security aldım da o en iyisi mi?
Hangi firmanın Total Security sürümü? Bahsettiğimiz firmalardan biriyse iyidir. Zaten en üst paket Total Security paketleri oluyor.
 

Geri
Yukarı