Kibar görünerek manipülasyon yapmak mümkün mü?

Hixlaqsl

Decapat
Daha fazla  
O kadar değişik konuşuyor, o kadar değişik davranıyor ki; kibarca konuşarak beni mahfediyor. Sorun bende mi yoksa o bir taktik üzerinde mi ilerliyor?

Sosyal medyada gezinirken o kadar fazla "manipülasyon" tarzında videolar denk geliyor ki, herkes aynı şekilde senin gibi düşünüyordur hocam. Artık aklımız kafamız almamaya başladı böyle konuları. Kim ne yapacak diye tetikte bekliyoruz. Videolarda "şunu yaparsanız şöyle olursunuz, bunu yaparsanız böyle yükselirsiniz" tarzında cümleler kullanıldığı için insanlar da bu yöntemlere yönelip saçma fikirlere kapılıyor, hareketleri ve tavırları değişiyor. Karşınızdaki kişiyi tanıyan sizsiniz ve manipülatif olup olmayacağını da siz bilebilirsiniz. Yine de hemen "bu kişi manipülasyon yapıyor" gibi düşünmemek lazım.

O kadar değişik konuşuyor, o kadar değişik davranıyor ki; kibarca konuşarak beni mahfediyor. Sorun bende mi yoksa o bir taktik üzerinde mi ilerliyor?
Hocam kibarlık = manipülasyon, tabii spesifik olarak algılayın bu işi. Her kibar insan manipülasyon yapıyor demiyorum ama konuşmanızla ve diksiyonunuzla, bir çok kişiyi ikna edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı