Kıbrıs'tan Türkiye'ye yatay geçiş sonrası Kıbrıs'taki kayıt silinmiyor

Katılım
16 Eylül 2020
Mesajlar
1.568
Çözümler
5
Merhaba, biraz uzun ama dikkatli okursanız ve yardımcı olursanız sevinirim.

2019 yılında Türkiye'ye yatay geçiş yaptım, daha sonra yatay gecişi tüm koşullara uygun şekilde yaptım ve Türkiye'deki üniversiteye kayıt olduktan sonra Türkiye'deki okuldan Kıbrıs'taki kaydımı silmemi istediler ben de kaç kere okul açıkken sınavlar varken gittim ama hiçbir şekilde sonuç alamadım.

Türkiye'deki okul oraya yazı falan gönderiyor, Kıbrıs'taki okulda takmayınca bunlar topu bana atıyorlar ve benim sildirmemi istiyorlar. Kıbrıs'taki okulun bana söylediği şey şu: Sen Kıbrıs'tan giderken doğru tarihte yatay geçiş yaptın ama senin Türkiye'deki okulun kaydını geç yaptı (ortalama 2 ay falan). Orası böyle geç kayıt yapınca ve Kıbrıs'ta okul dönemi başlayınca benim kayıt sistemden düşürülmüyor ve beni devam etti gösteriyorlar ama ben hiçbir şekilde kayıt yenileme yapmadım ücret ödemedim de.

Sonra Türkiye'deki okul kayıt yapınca 2 ay sonra ortaya bu sorun çıkıyor ben de bu olaydan bıktığım için okul bitene kadar bıraktım. Tam mezun olacağım, buradaki okul diyor ki 2 tane kayıt gözüküyor ya biz sileceğiz ya da siz. Oradaki okuldan sildireceksiniz diyorlar. 2 tarafın da suçu var, arada olan benim okul hayatıma olacak. Nasıl bir çözüme ulaşabilirim ya da nereye şikayet edebilirim? Bu ay sonuna kadar halletmem gerek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet “yurt dışı veya yabancı” kontenjanından alınıyor. Ek 1 ile sonuç zor gibi şu an beklemedeyim stajım olduğun için pek zamanım yok Türkiye'deki okula dilekçe yazdım belgelerin birer kopyasını almak için onları YÖK'e göndereceğim.
Bazı üniversiteler başvuru yaptığım da yurt içi sayıyor. Kıbrısta kaydım olmasına rağmen sanırım artık yurt içi sayılır bazı üniversiteler.
 
Hatta yurt içi olarak açmış direkt yani ek olarak yurt dışı kontenjanı açmamış bazı üniler oradan alıyorlar KKTC'yı sanırım yurt içi saydığı için neyse.

Evet benim de bugün bir arkadaşım istanbulada ki bir üniversite ye yatay geçiş yapmak istemiş şimdiden geçmeden sorunları çıkmaya başlıyormuş ileride benim gibi duruma düşecek gibi çok söyledim yatay geçiş yapma diye ama dinlemedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı