Kıl dönmesi ameliyatı deneyimim

Selamlar herkese. Bu konuyu benim gibi kıl dönmesi hastası olup ameliyat olacak kişileri bilgilendirmek içindir.

Öncelikle çarşafıma kan geçmesi ile birlikte ailem telaşlandı. Direkt randevu alip hastaneye gittik. Doktor bele kadar kıl dönmesi var dedi ve ameliyat olacaksın dedi. İlk başta korktum hiç ameliyat olmadığım için doğal olarak istemedim. Bende akıntı vardi ve gittikçe şiddetlendi olmaya karar verdim. Benim hatam aileme bildirmemekti. Eğer bunu okuyorsanız ve belirti varsa ailenizi alip hastaneye gidin. Bu işin şakası yok.

Tahlilleri verdikten sonra anestezi bakıp onay veriyor. Ardindan doktora yonlendirip ameliyat günü alıyorsanız. Ameliyat gününden 1 gün önce yatış günü olur.

Ameliyat nasıl oluyor?
- Ameliyat günü geldiğinde sizi hazırlıyorlar. Ameliyat kıyafeti ve bone veriyorlar. İçinizde hiçbir şey olmayacak.
Utanmayın sakın zaten daha o doktoru nerede göreceksiniz?
- Sırtınızdan iğne yapıp uyuşturuyorlar. Bacaklarinizi hissetmiyorsunuz. Zaten size diyecekler bacağınızı yukarı kaldırın diye kaldiramayacaksınız.
- Ameliyatta hiç acı hissetmeyeceksiniz.
Sadece doktorun yaptığı baskıyı hissedeceksiniz. O da sadece sızlıyor.
Ben nasıl geçtiğini anlamadım. Hemşireye sordum başladı mı diye, bana birazdan bitecek dedi.

Ardından sizi odaya alıyorlar. Serum verıyorlar. 6 saat hareket edemeyeceksiniz.
4 saat sonra idrarinizi ördek denilen bir alete yapmanizi isteyecekler. Ardından çay, meyve suyu ve petibor bisküvi yiyebilirsiniz.

Not: Saat 12'den sonra hiçbir şey yiyip içmeyeceksiniz. Bunlar benim yaşadığım deneyimlerim. Demem o ki bu belirtiler varsa durmayın. Hemen gidin muayene olun kurtulun. Ben bugün ameliyat oldum şu an durumum iyi.

Sorularınız için aşağıya yazabilirsiniz.
9 ay önce Ataşehir Medicana'da bende ameliyat oldum. Bana genel anestezi yapıldı , lokal değil. Ve hareketsiz kalmama gerek falan kalmadı kalkıp lavabomada gittim yürüyüşümüde yaptım.
 
Kapalı olan var mı bilmiyorum fakat yaklaşık 1 ay geçti ameliyat olalı dikişler vs alındı ama hala ufak delikler var ve sadece 1 tanesinden akıntı gerçekleşiyor. Normal mi bu lütfen cevap verin korkuyorum.
 
Kapalı olan var mı bilmiyorum fakat yaklaşık 1 ay geçti ameliyat olalı dikişler vs alındı ama hala ufak delikler var ve sadece 1 tanesinden akıntı gerçekleşiyor. Normal mi bu lütfen cevap verin korkuyorum.
Benim ameliyatımda kesiğin en altı azıcık açık bırakılmıştı ki, içeride biriken kan dışarıya çıksın. Fakat unutmayın ki hiç birimiz doktor değiliz en iyisi doktorunuza danışın.
 
Benim ameliyatımda kesiğin en altı azıcık açık bırakılmıştı ki, içeride biriken kan dışarıya çıksın. Fakat unutmayın ki hiçbirimiz doktor değiliz en iyisi doktorunuza danışın.

Hocam benim kıl dönmesi anüse kadardı o yüzden 20 küsur dikiş vardı ve hepsi alındı. Yaklaşık 1 ay 14 gün falan oldu ve kanamaya başladı baktığımda birkaç yer açık gibi gerçekten çok korkuyorum ya.
 

Geri
Yukarı