Kıl dönmesi nasıl tedavi edilir?

İsmail Evece

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
17 yaşındayım, popomda bir adet delik mevcut içerisine kıllar girmiş ufak bir delik mevcut. Bunun tedavisi tam olarak nasıl oluyor? İz kalıyor mu? Bende şöyle belirtiler mevcut: Kokusuz ufak bir akıntı(sıkınca çıkıyor), tuvalette büyük abdestimi yaparken 2 ay içinde uzun süreli aralıklarla 3 sefer çok miktarda amansız bir kanama anlık olarak kan geliyor o kadar(kaynağı o delik doktor tarafından doğrulandı). Bu belirtilerin hiçbirisinde hiç ağrı veya acı hissetmedim. Bu durumda kaçıncı evre sayılıyorum? Durumum ne kadar kötü sizce?

Doktor iz kalmayacağını belirtti ancak tatmin olmadım. Ne kadar bir kesit alacaklarını sordum, erken bir şey söyleyemediklerini söylüyor. Ne yapacağım bilmiyorum şu an ofsaytta bekliyorum.

Tedaviyi özel bir hastanede olacağım ve fiyatlardan haberim var. Devlet hastanesine güvenmiyorum teknoloji, hijyen ve ortam bakımından çok gerideler.

Hocam ilk öncelikle geçmiş olsun.

Kıl dönmesi öyle parça alınarak yapılan bir ameliyat değil. Kuyruk sokumu tarafı insan vücudunda çok hassas ve ciddi bir noktadır. Kıl dönmesi de orada olduğu için ameliyatı bölgeden kaynaklı olarak ciddiye alınan bir ameliyat olur. Muhtemelen size çok önemli, ahamlı şahamlı bir şekilde anlatıldı. Böyle olmasının sebebi bölgeden kaynaklı.

Neyse konumuza dönelim. Kıl dönmesinin tedavisi parça alınarak yapılmaz. Bölge açılır içerideki kıllar ve iltihaplanma temizlenir. Temizlenme işleminden sonra gerekirse dikiş yapılıp kapatılır. İşin uzmanı yapacaksa(ki doktor bu yani sıkıntı yok) gerilecek bir durum değildir.

Doğru tedavi de iz kalması çok zor. Dediğim gibi parça alınmayacak. İçi açılacak temizlenecek ve kapatılacak. Belki dikiş bile atılmayacak. Sivilce patlatmak gibi düşünebilirsiniz

Ameliyatı olana kadar mümkün olduğunca o bölge üstüne oturmamaya çalışın ve tuvalete çıkınca hassas olun. Akıntı olması çok normal, fakat yanlış değilsem ağır kokulu olunca enfekte olmuş olabiliyor. Sakın ama sakın kendiniz iltihaplanma durumunda sıkıp iltihabı çıkartmaya çalışmayın. Doktora başvurun. Ayrıca bölgeyi temiz tutmaya çalışın.

Acı konusunda çok şansılısın. Kıl dönmesi inanılmaz ağrılı bir süreçtir. Kimisi ayağa kalkıp yürüyemez kimisi ayakta kalır oturamaz.

Unutmayın ki bizler uzman değiliz. Bilgilerim de hata olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun. Tekrardan geçmiş olsun.

Youtube de izlediğim kadarıyla bol bol et parçası alanlar var benden de alacaklar ise vay halime. Acı olmaması şans'tan ziyade hastalığın henüz başlangıçta olması mı yoksa normalde acı verici bir durum mudur?

Hocam başlangıç halinde de inanılmaz ağrılar yapabiliyor. Şans demek daha doğru olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…